-->

11.04.19

Річниця Чорнобиля: кому передбачені соцвиплати в Києві і скільки

Найбільша виплата буде в розмірі 600 гривень

До 33-й річниці Чорнобильської катастрофи матеріальну допомогу в Києві отримають 53 110 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА № 620.

Як повідомляє КМДА, фіндопомогу нададуть також внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку і які фактично проживають в столиці. Зокрема, матеріальну допомогу в розмірі 600 грн виплатять:
  • дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою;
  • дітям-сиротам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи, які втратили обох батьків;
  • особам з інвалідністю I групи, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою і що відносяться до категорії 1 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
У розмірі 500 грн:
  • дітям-сиротам, постраждалим від Чорнобильської катастрофи, які втратили одного з батьків.
У розмірі 400 грн:
  • особам, які належать до категорії 1 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • дружині (чоловікові) померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
У розмірі 300 грн:
  • особам, які належать до категорії 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна матеріальна допомога у більшому розмірі. Адресна соціальна допомога не виплачується особам, які перебувають на повному державному забезпеченні.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. Будівля енергоблока частково обвалилася, при цьому загинули двоє осіб. У різних приміщеннях і на даху почалася пожежа. Згодом залишки активної зони розплавилися, суміш з розплавленого металу, піску, бетону і фрагментів палива розтеклася по підреакторних приміщеннях. В результаті аварії стався викид в довкілля радіоактивних речовин.

Як повідомлялося раніше, в Україні в перші п'ять років після катастрофи кількість випадків онкологічних захворювань серед дітей зросла більш ніж на 90%.

Немає коментарів:

Дописати коментар