-->

26.04.19

Жертвам Чорнобильської катастрофи | Remembering the Chornobyl tragedy

У п'ятницю, 26 квітня 2019 року, відзначається 33-а річниця найгіршої аварії в світі з ядерної енергетики, яка сталася в українському місті Чорнобиль. Кілька ядерних вибухів у 1986 році випустили в атмосферу велику кількість радіоактивних матеріалів, які поширилися по всій Україні та в багатьох сусідніх країнах.

Український чоловічий хор м. Едмонтон (UMCE) замовив "Журавлі" - твір, присвячений цій трагічній події в світовій історії. Тексти цієї пісні написав 14-річний хлопчик з України Володимир Кушик. Його вірш про величних птахів, які навесні повертаються додому до свого природного середовища в Україні. Однак, через Чорнобильську ядерну катастрофу, цим птахам не було куди повернутися додому ...

У 2006 році, хор доручив канадському композитору Василю Звоздецькому (молодшому братові бл.п. Євгена Звоздецького) створити музику для цієї емоційно зарядженої поезії. Протягом останніх кількох місяців хор співпрацював з українською художницею Дарією Тим, яка надає унікальну візуальну перспективу для цієї жахливої ​​ядерної трагедії через пісочну анімацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар