-->

23.06.19

В Україні створять міжнародну виставку про Чорнобильську трагедію

Міжнародну медіаартвиставку ARTEFACT: Chornobyl 33, у якій об'єднають різні види мистецтва та сучасні технології для висвітлення проблеми інформаційної складової трагедії Чорнобиля, презентують наприкінці вересня 2019 року в центрі Києва, повідомили в Міністерстві інформаційної політики. 

В Україні створять міжнародну медіаартвиставку ARTEFACT: Chornobyl 33, у якій об'єднають різні види мистецтва та сучасні технології для висвітлення проблеми інформаційної складової трагедії Чорнобиля. Про це 21 червня повідомила пресслужба Міністерства інформаційної політики.

Зазначено, що виставку, вхід на яку буде вільним, презентують наприкінці вересня 2019 року в центрі Києва.

"Для України Чорнобиль став своїм персональним випробуванням, яке кожен має пройти, а взагалі для українців це випробування на сміливість, адже сьогодні наш народ поділяється на тих, хто боїться побувати в Чорнобилі, та тих, для кого Чорнобиль – це пошук себе. Інакший погляд на Чорнобиль дуже важливий. Необхідно розглянути катастрофу не як проблему, а як можливість. Ми маємо цей міф для себе вибудувати не дуже вузько, не в сенсі знову жертовні українці, знову постраждали, які ж ми нещасні. Це має бути міф складний, у якому Прометей народжується і дає нові можливості. І в цьому погляді, звичайно, ми готові підключитися до проєкту і робити все можливе", – сказав державний секретар МІП Артем Біденко.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції у квітні 1986 року стала однією з найбільших промислових ядерних катастроф в історії. За міжнародною шкалою ядерних подій, прийнятій у 1988 році, аварія на ЧАЕС – одна з двох, яку оцінили за максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Порівнянна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС "Фукусіма-1" 2011 року. 

Немає коментарів:

Дописати коментар