-->

26.07.19

Уряд та ЄБРР запустять нове ядерне сховище на ЧАЕС

Підписання відповідної угоди збільшить обсяг фінансування ЄБРР та зменшить навантаження на держбюджет

Кабінет міністрів схвалив розпорядження про підписання угоди між Урядом, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Держатомрегулювання, який передбачає збільшення обсягу фінансування ЄБРР проекту з введення в експлуатацію нового сховища відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

«Схвалити проект Угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (як розпорядником коштів гранту з рахунка ядерної безпеки), Кабінетом Міністрів України та Державною інспекцією ядерного регулювання України (як одержувачем) про внесення змін № 2 до Угоди про грант (проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) між Європейським банком реконструкції та розвитку (як розпорядником коштів гранту з рахунка ядерної безпеки), Кабінетом Міністрів України та Державним комітетом ядерного регулювання України (як одержувачем)», – йдеться в розпорядженні.

Підписання угоди збільшить обсяг фінансування ЄБРР робіт з провадження ліцензійного процесу стосовно введення в експлуатацію нового сховища відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській АЕС (СВЯП-2), що сприятиме завершенню будівництва СВЯП-2» у відповідності до міжнародних стандартів, забезпеченню уведення в експлуатацію цієї ядерної установки із урахуванням найкращої світової практики та міжнародного досвіду.

Також це зменшить навантаження на державний бюджет України.

Нагадаємо, як повідомляв Mind, ЧАЕС відновила роботу заводу з переробки рідких радіоактивних відходів. Проектна потужність заводу – не менше 2 500 куб. м необроблених відходів на рік.

10 липня цього року, новий безпечний конфайнтмент, що повинен покриває собою старе «Укриття» на Чорнобильській АЕС, пущено в експлуатацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар