-->

14.08.19

В Україні створена служба з контролю соціальних виплат

Новостворена служба визначить правомірність виплат, які громадяни отримують від держави

Частина українців може залишитися без соціальних виплат і пенсій.

Зовсім скоро в країні запрацює спецслужба, у якої буде доступ до всіх можливих відомчих баз: відкриті банківські рахунки і залишки по ним, інформація про фактичне місце проживання, паспортні дані, ІПН, дані з податкової та ін.

Саме це служба і визначить, наскільки правомірно та чи інша людина отримує виплати від держави. А чиновникам, причетним до схем, буде загрожувати кримінальна відповідальність.

Планується, що масова верифікація торкнеться всіх, хто отримує грошову допомогу від держави: субсидіантів, матерів-одиначок, чорнобильців та інших пільговиків. У тому числі перевірять і правильність нарахування пенсій.

Нова служба буде працювати у багатьох сферах, пов’язаних із соціальними виплатами. Але перевіряти будуть не тільки одержувачів, а й функціонерів. Тобто тих, хто нараховує або тих, хто знаходиться в змові з злочинними угрупованнями в частині отримання неправомірних виплат.

Є багато випадків , коли пенсіонер помер, а хтось ще 5-10 років отримує на підроблену карту пенсіонера виплати. Є випадки, коли отримують пенсії за втраченим пенсіонером паспортом, і багато іншого.

“Тому ми повинні поставити дуже жорстку перешкоду, щоб шахраї не користувалися нашими грошима. Адже в будь-якій фінансовій установі, будь то Пенсійний фонд, Фонд державного страхування, центр зайнятості, реєстр комунальних субсидій або реєстр матерів-одиначок, є помилки і є шахрайство “, – пояснила кандидат на посаду голови парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

Вона також підкреслила, що сумлінним одержувачам допомоги боятися нічого. На їх виплати ці перевірки жодним чином не вплинуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар