-->

19.10.19

Уряд пообіцяв підвищити виплати чорнобильцям

Надбавки до виплат чорнобильці отримають вже в цьому році

У Міністерстві соціальної політики заявили про намір виділити додаткові кошти на виплату грошової компенсації чорнобильцям. Про це пише видання УНІАН.

У Мінсоцполітики повідомили, що відомство розробило законопроект про внесення змін до Держбюджету-2019. Даним документом чиновники хочуть виділити додаткові 354 млн грн на виплату грошових компенсацій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

“Відмінні новини для чорнобильців. Ми ініціювали внесення змін до Держбюджету-2019. Хочемо збільшити розмір бюджетної програми, направивши додаткові 354 млн грн на допомогу громадянам з інвалідністю. Ми вже зареєстрували законопроект у Верховній Раді, він чекає голосування", - зазначила глава відомства Юлія Соколовська.

Чиновниця нагадала, що станом на сьогодні, в програму соціальної допомоги чорнобильцям закладено 1,980 млрд грн.

Як зазначила Соколовська, гроші мають піти на:
  • виплату грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування;
  • доплату за роботу в зоні відчуження, виплату щорічної та додаткової відпусток;
  • відшкодування Фонду соціального страхування витрат на виплату допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги по вагітності та пологах;
  • виплату компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю, та допомоги на оздоровлення.
“Таким чином, ми покриємо заборгованість перед чорнобильцями у рамках програми. У разі позитивного голосування, уже найближчим часом кошти повинні надійти у Мінсоцполітики, ми розподілимо їх по регіонам, для їх подальшого цільового використання”, - зазначила Соколовська.

1 коментар:

Анонім сказав...

сайт мінсоцполітики,пряма мова;"Повідомляємо, що Міністерство соціальної політики цей законопроект розглянуло й підтримало. Водночас, внесені ряд пропозицій, що опубліковані нижче для ознайомлення.

На основі цього аналізу Кабінет Міністрів України проситиме народних депутатів розглянути й прийняти згаданий законопроект, щоб з першого січня 2020 року забезпечити учасникам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС осучаснення та індексацію пенсій.

Так, за інформацією Пенсійного Фонду, розширення кола осіб, які матимуть право на отримання пенсій з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня відповідного року, потребуватиме додаткових коштів з Держбюджету становитиме 1 мільярд 935,6 мільйонів гривень на рік."

Дописати коментар