-->

22.11.19

У чорнобильців Донецької області є проблемні питання! Aле не у всіх ...?

Як повідмляє офіційний сайт Донецької обласної держаної адміністрації, вчора - 21 листопада 2019 року, у приміщенні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відбулася робоча зустріч представників структурних підрозділів облдержадміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з представниками Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» стосовно вирішення проблемних питань громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Коли мені подзвонили з Торецьку, і повідомили про таку подію я, м'яко кажучі був дуже здивований! Що ж це знову відбувається!?

"Проблемні питання" які треба вірішувати є тільки у Донецької ВГОІ "СЧУ"? А як же інші чорнобильці області яких, до речі, набагато більше ніж склад Донецького осередку ВГОІ "Союз Чорнобиль України"? Вони не мають проблемних питань, чи не заслуговують бути почутими????

На спогад приходять слова які я чув необноразово, а останній раз з відео на зустрічі чорнобильців з представниками комітету ВР України. Ці слова промовила директор департаменту у справах ветеранів, інвалідів і постраждалих від Чорнобильської катастрофи Дейнега Ольга Петрівна.


Звертаю увагу, що на цієї зустрічі представники ВГОІ "Союз Чорнобиль України" сиділи поруч з представниками інших чорнобильских організацій, і не гребували цим. Чому ж Донецький осередок не вважає доцільним працювати з іншими чорнобильськими організаціями Донецької області?

А "представники структурних підрозділів облдержадміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області"? Вони що, хочуть спілкуватися тильки з обраними організаціями? Звісно, не дуже приємно коли на тебе подають позов до суду, але якщо посадовець(-ці) діє(-ють) в рамках діючого законодавства чого хвилюватися!?

Ольга Петрівна призвала прийти "до загального знаменника", але декому така пропозиція не подобається. І ми вже побачили кому!


Голова ГО "КС "Інваліди Чорнобиля"                                                                Олександр Дерека

17 коментарів:

Сергей Нехаевский сказав...

Не впевнений, що мій коментар опублікують, але хочу відповісти на безпідставні звинувачення автору цієї публікації. Скажу відверто, ця заява Дереки була несподіваною не тільки для мене, а й для багатьох чорнобильців області, які мені зателефонували.
По-перше, довожу до відома Олександра Дереки, що керівництво Донецької обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» ніхто не запрошував на цю зустріч. Ми самі її добивалися певний час. Навіть Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов дзвонив в ОДА з проханням піти на зустріч нашій організації і провести робочу зустріч представників профільних департаментів ОДА з членами Ради організації. Топ то ми самі добилися цього заходу. Що мішає зробити це Вам? Я відповім: Хто хоче щось зробити – той робить, а хто не хоче – той шукає причину, щоб не робити. До речі, Донецька обласна організація ВГОІ «Союз Чорнобиль України» - єдина чорнобильська організація, яка має статус ОБЛАСНОЇ і представляє ВСЕУКРАЇНСЬКУ організацію, яка має осередки майже в кожній області України. Якщо Вам не до вподоби «Союз Чорнобиль України» - створюйте свою обласну організацію, а краще – Всеукраїнську.
По-друге, на цій робочій зустрічі ми вирішували питання не особисто своєї організації, а загальні питання усіх чорнобильців області, які попередньо обсудили на обласній конференції. Чи Ви вважаєте, що в Константинівці, якісь свої окремі чорнобильські проблеми? Впевнений – НІ. Вони однакові по всій області, по всій Україні.
По-третє. Нажаль, опит попередніх робочих зустрічей керівництва ОДА з представниками усіх чорнобильських організацій області, не зважаючи на статус і кількість їхніх членів, на які приїздили хто завгодно, показав, що вони перетворювались на базар, де один перекрикував другого, виносить на обговорення питання, які не стосуються і не можуть бути вирішені в області, а часто вирішують особисті питання. Користі від таких «Круглих столів» - 0,1% .
І останнє… Я впевнений, що наша велика біда в тому, що в чорнобильському громадському руху багато тих, хто хочуть бути самі собі «Гетьманом», самі собі «Президентом». Тому і утворюються у нас у багатьох і містах і селищах окремі, самостійні, нікому не підзвітні чорнобильські організації, але які претендують на статус обласних і всеукраїнських. І в нашій області таких не один десяток. Ці активісти не розуміють, що об’єднавшись ми зробили б на багато більше для чорнобильців. Повторюю – проблеми у нас однакові для всіх і треба вирішувати їх разом.
Я запрошую усіх зацікавлених у вирішенні наших проблем приєднуватись до Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яка веде за собою чорнобильців більше 30 років, у тому числі і в Донецькій області.
P.S. Для пана О. Дереки – дружня порада. Не треба рахувати, скільки чорнобильців в якій організації, бо Ви цього не знаєте. Дійсний авторитет організації не в кількості, а в практичних справах і в авторитеті лідерів, в здобутках організації і в потенційних можливостях. Навряд чи, навіть, як би Ви і просили про робочу зустріч керівництва ОДА з активом «ГО «КС «Інваліди Чорнобиля» - це було би доречно. А хіба доречні звернення від Вашої організації до Кабінету Міністрів України, чи до Верховної ради? Не треба ставати в позу – треба об’єднуватись для вирішення загальних проблем. Поки ми з вами чубимось – не одна чорнобильська організація не потрапила в Громадську раду при Донецькій ОДА. І це нам всім великий мінус…
З найкращими побажаннями,
Голова Донецької обласної організації
ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Сергій Нехаєвський

торецк сказав...

Что тут говорить только избранные

Сергей Нехаевский сказав...

Не зовсім зрозуміло від Торецька - бо Торецька міська організація ВГОІ "Союз Чорнобиль України" є членом обласної організації

торецк сказав...

Анас не пригласили

Сергей Нехаевский сказав...

Мы вас приглашали на обласную конференцию, для выработки общей позиции. И сейчас не отказываем вам в совмесной работе в рамках Областной организации.Будем только рады. Но Вам надо понять, что каждая городская и поселковая организация не может выходить со своими проблемами на ОДА. Надо самим обсуждать наши вопросы и выносить общие проблемы. Есть у вас в Торецке проблемы - давайте обсудиим на заседании Совета Областной организации в декабре. Выработаем общую позицию. Уверен, что кое что подскажем и поделимся опытом организаций других городов. Или будем решать ваши проблемы сообща. Есть такая народная позловица: "Разом і батька легше бити!"

торецк сказав...

Мы за

Анонім сказав...

Яка така областна? Ви відокремлений підрозділ СУЧЕУ у Донецькій області. СЧУ було до того коли зрадили ліквідаторів в 2011 році. На вашій совісті дуже багато передчасних смертей ліквідаторів від інсультів та інфарктів. У 2014 бігали агітували за окупендум-зрадили Україну. Верисчали"НАША РЄСПУБЛИКА НОВОРОССИЯ". Відео багато в ютубі! Ви не боялися, що вас знімають на смартфони. А тепер знов повилазили зі всіх шпарин. "голова",- яким боком ти відносися до ліклвідаторів?

ЛНА на ЧАЕС 1986.

П.С. Прикро, що такі вирішують долю статусу ліквідаторів на комісії з видачи посвідчень.

Сергей Нехаевский сказав...

На анонімів, як і на ананістів - не звертаю уваги. Донецької обласної організації не було 5 років. Із-за цього ми багато чого втратили. Зараз вона відновила свою діяльність згідно діючого законодавства України. Про те, хто де бігав в 2014 році не знаю, бо я в той час був у Новосвітлівці під Луганськом - під обстрілами Градів і гармат росіян.
А про Чорнобиль відповім - з березня по травень 1987 року був заступником командира Окремого механізованого полку ГО В/ч 74413, який розташовувся в с. Рудня-Іл'інецька. І дозу отримав 25 бер і хвороби, як усі ліквідатори... Ну то таке....

Сергей Нехаевский сказав...

До речі. Кому цікаво про що ми говорили на зустрічі в ОДА можете почитати в групі "Донецька обласна організація ВГОІ "Союз Чорнобиль України", або на сторінці "Маріупольска міська організація ВГОІ "Союз Чорнобиль України" в соціальній мережі Фейсбук.

alder сказав...

По перше: "ВГОІ «Союз Чорнобиль України» ніхто не запрошував на цю зустріч. Ми самі її добивалися певний час. Навіть Президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов дзвонив в ОДА з проханням піти на зустріч нашій організації і провести робочу зустріч представників профільних департаментів ОДА з членами Ради організації." - Я про те і писав! Схоже на те, що ВГОІ «Союз Чорнобиль України» зверхньо ставиться до інших чорнобильських організацій Донецької області. Ви "добивалися" і добилися, всі інші лише будуть заважати, тому що створюють "базар"! Але Ваш голос у цьму базарі нічім не відрізнявся від інших голосів, жодного конструктиву. Не думаю, шо щось кардінально змінеться у подальшому. Чі може посада вплине!?

По друге: "... на цій робочій зустрічі ми вирішували питання не особисто своєї організації, а загальні питання усіх чорнобильців області, які попередньо обсудили на обласній конференції. Чи Ви вважаєте, що в Константинівці, якісь свої окремі чорнобильські проблеми?" - Для того щоб знати які в Костянтинівці проблеми, потрібно було про це запитати. До речі я не побачів, щоб особисто Ви захистили мої права від порушень (як і нших) у "Регіональної комісії", оце дійсно проблемне питання. А я не один раз заявляв на зустрічах про проблеми із заміною посвідчення!

По третє: "... наша велика біда в тому, що в чорнобильському громадському руху багато тих, хто хочуть бути самі собі «Гетьманом», самі собі «Президентом». Тому і утворюються у нас у багатьох і містах і селищах окремі, самостійні, нікому не підзвітні чорнобильські організації" - Можливо в тому і проблєма, що свого часу "СЧУ" зрадило більшість чорнобильців! І Ви з цьго почали, зверхньо поставившись до інших.

Четверте: "Я запрошую усіх зацікавлених у вирішенні наших проблем приєднуватись до Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яка веде за собою чорнобильців більше 30 років, у тому числі і в Донецькій області." - Так можливо спочатку потрібно було запросити, а тоді вже "добиватися певний час" зустрічі!

На останок, дружня порада: "Дійсний авторитет організації не в кількості, а в практичних справах і в авторитеті лідерів, в здобутках організації і в потенційних можливостях." - На мій погляд авторитет спочатку заслуговують, а потім вже про нього хтось скаже, є він, чі його немає!

І вже саме останнє: Як пообіцяли в обласній адміністрації, до чотирнадцятого грудня буде організована чергова зустріч чорнобильских організацій. Пропоную підготувати до цього часу узгоджену позицію по всім питанням які потребують негайного вирішення. Якщо ВГОІ «Союз Чорнобиль України» вже розпочала, повідомте інших про свої напрацювання, а далі пропоную "майданчік" за адресою: https://docs.google.com/document/d/1f31KBR8w4yvk1vv-LJOZYQO-Y9EE7AHlIfmszpswLTw/edit?usp=sharing

alder сказав...

Останнє знімається, публікація на ФБ задовільнила.

Сергей Нехаевский сказав...

Цитувати мене і кометувати в стилі "сам дурак" - хіба це Вам лічить? Хто кого зрадив - це питаннє суб'єктивне і не можна якісь загальні роздуми і ярлики навішувати на інших. Не треба винувати в якихось гріхах людей, які хоть щось роблять на користь всіх чорнобильців. Не треба чорнобильский рух перетворювати на публічний цирк... А в загалі - ми робили і будемо робити свою справу. Хочете - приєднуйтесь. Не хочете - не заважайте....

alder сказав...

"... на користь всіх чорнобильців" - це коли всі загалом, а коли хтось сам вирішує що для інших найважливіще, то така допомога не всім потрібна. Прикладів коли робили для всіх, а зробили для себе - дуже багато! Спочатку запитайте у людей, а тоді вже приймайте рішення!

А якщо Вам думки інших людей заважають, то не потрібно було ставати публічною людиною, сиділи б собі тихесенько вдома, от тоді ніхто заважатиме. Ну а коли вже взялися, будь ласка приймайте позицію других, вислуховувайте і давайте гідну відповідь. Або ігноруйте.

Сергей Нехаевский сказав...

Як раз я і прислуховуюсь до побажань чорнобильців, які входять в Донецьку обласну організацію "Союз Чорнобиль України" (а це кілька тичяч - всі загалом), а не висказую особисту думку. Ми на конференції сумісно вирішили, що для нас найважливіше в даний час. Прийняли Звернення до всіх гілок влади. Перепрошую, що не поспілкувався с Головою "Костянтинівського Союзу "Інвалвди Чорнобиля", який має особисту думку і кілька десятків чорнобильців за спиною. Але я не повинен дослухатися до думок тих, хто вирішив самостійно захищати статус чорнобмльців і не хоче входити до Всеукраїнської громадської організації. Ваше право, але тоді не повинно бути претензій до мене. Цікаво, а що Ви практично особисто зробили останнім часом для чорнобильців?

alder сказав...

Займаюсь тим, чим повинні були займатися Ви у Реональної комісії - захищаю права чорнобильців!

Готую позовні заяви до Донецької обласної державної адміністрації та Регіональної комісії щодо незаконно прийнятих рішень.

alder сказав...

"Але я не повинен дослухатися до думок тих, хто вирішив самостійно захищати статус чорнобмльців і не хоче входити до Всеукраїнської громадської організації."

Майже переконали вступити до лав Донецької обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», але рішення приймають збори! Якщо чорнобильці зголосяться, сподіваюсь проблем з прийняттям колективним членом не буде?

Доречі для прийняття остаточного рішення повідомте, будь ласка, де можливо ознайомитися з Статутом Донецької обласної організації?

Сергей Нехаевский сказав...

Дуже гарне рішення. З вашою енергією і вміннями нам разом буде легще вирішувати проблемні чорнобильські питання. Так, ваша організація може війти колективним членом в склад обласної організації. Статут ВГОІ "Союз Чорнобиль України" є на сайті, а Положення (згідно нового законодавства) про Донецьку обласну організацію ВГОІ "Союз Чорнобиль України" я можу вислати на адресу Вашої електронної пошти.Моя пошта у Вас є.

Дописати коментар