-->

16.11.19

У Кривому Розі на соціальну підтримку чорнобильців у листопаді з міського бюджету виділили більше 6 млн грн

13 листопада на засіданні виконкому були підтриманні всі рішення соціального спрямування. Близько 5 тис криворіжців у листопаді отримають допомогу з міського бюджету, у тому числі, майже три тисячі містян, які постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС.

У Кривому Розі для чорнобильців діє системна програма підтримки. Вже другий рік поспіль всі категорії чорнобильців, без винятку, в тому числі, вдови, діти, ліквідатори та потерпілі від аварії на ЧАЕС отримують з міського бюджету матеріальну допомогу. 

«Для чорнобильців, як і для пенсіонерів та ветеранів, збережений безкоштовний проїзд в муніципальному електротранспорті, який скасували на рівні держави. Місто постійно надає допомогу сім'ям чорнобильців, виділяючи гроші на поховання, на забезпечення транспортом для перевезення учасників міських заходів. До Дня вшанування ліквідаторів на ЧАЕС 2 427 ліквідаторів отримають матеріальну допомогу від міста в розмірі 3 тис грн кожен», - зазначила директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.

Місто взяло на себе турботу і виділяє кошти ліквідаторам аварії на ЧАЕС на відшкодування вартості проїзду автомобільним або залізничним транспортом один раз на рік. 

«Ці пільги передбачено законодавством, але кошти держава на них не виділяє. У листопаді 17 ліквідаторів отримають 5 513 грн. З початку року таку допомогу вже отримали 43 криворіжця на суму 12,4 тис грн. На жаль, щороку ми втрачаємо ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Місто підтримує родини померлих чорнобильців. У листопаді 5 родин отримають допомогу на поховання», - сказала І. Благун. 

Взагалі, на соціальну підтримку ліквідаторів аварії на ЧАЕС, постраждалим та сім’ям померлих ліквідаторів з початку року з міського бюджету спрямовано 15,9 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар