-->

06.12.19

У Верхоній Раді України: Із стенограми пленарного засідання

Слово надається народному депутату Арешонкову Володимиру Юрійовичу, позафракційні. 

11:06:46
АРЕШОНКОВ В.Ю.

Володимир Арешонков, група "Довіра". У мене питання до Прем'єр-міністра і до міністра соціальної політики. Хочу нагадати, в грудні місяці, зовсім скоро, ми будемо відмічати День ліквідатора в Україні і говорити про проблеми, які пов'язані з наслідками ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції. Хочу нагадати, до цього часу залишається надзвичайно складним і неврегульованим питання соціального захисту чорнобильців, в тому числі ліквідаторів. За чутками, розробляється новий проект закону про підтримку чорнобильців. Але з того, що ми чули, навпаки, може йти мова про погіршення соціального захисту. Я хочу, щоб пролили світло на те, чи, дійсно, готується якийсь новий базовий закон, і яким чином в бюджеті на наступний рік, в якому закладено зменшення фінансування чорнобильських програм, яким чином планується…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка, Прем'єр-міністр.

11:08:04
ГОНЧАРУК О.В.

Моя відповідь буде стосуватися не лише чорнобильців, у нас багато в Україні верств населення, які потребують соціального захисту та підтримки. Міністерство соціальної політики, дійсно, зараз проводить комплексну оцінку ефективності цих програм. Ми виходимо з того, що багато з цих коштів витрачається неефективно, що частина цих коштів іде "мертвим душам", що частина цих коштів нараховується неправильно, люди не отримують те, що вони потребують. Взагалі реформа системи соціальної допомоги та підтримки зараз, на нашу думку, вимагає дуже уважного ставлення, перш за все, через верифікацію, ми прагнемо зараз об'єднати дані різних реєстрів державних для того, щоб переконатися, що державну підтримку отримують саме ті, хто її потребує або хто її, власне, заслуговує через свій статус. Жодних окремих якихось ініціатив по чорнобильцях у нас наразі немає, не вірте чуткам.

Але у нас, дійсно, іде робота, направлена на те, щоб подивитися комплексно на всю систему соціальної допомоги і підтримки, і запропонувати парламенту рішення, яке, на нашу думку, призведе до того, що люди, які насправді потребують соціальної допомоги і підтримки, її отримують, а люди, які мають, наприклад, будинок 500 метрів, їздять на Porsche Cayenne і так далі, і тому подібне, і подають заяву для отримання державної підтримки, не будуть мати шансу дурити державу надалі.

Дякую вам за те, що приділяєте увагу цьому важливому питанню.

Немає коментарів:

Дописати коментар