-->

17.01.20

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Члени Комітету на засіданні 15 січня розглянули проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи» №2277.

Під час обговорення зазначалося, що цим проектом пропонується не обкладати митними платежами транспортні засоби (з моменту випуску яких минуло не більше 7 років), що ввозяться (пересилаються) на митну територію України особами з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій.

Зазначені категорії осіб матимуть право вибору або ввезти на митну територію України транспортний засіб зі звільненням від оподаткування митними платежами, або безоплатно користуватися всіма видами міського та приміського транспорту на території України.

Також, в залежності від виду порушення власником транспортного засобу встановлюється адміністративна відповідальність від письмового попередження до накладення штрафу в розмірі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Запропоновані норми дозволять забезпечувати транспортними засобам безоплатно або на пільгових умовах осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій.

За результатами обговорення члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


7 коментарів:

Віктор сказав...

пшик.казки.розвід.

Анонім сказав...

В начале 90-х были льготы для 1 и 2 кат. без растаможки.
Как получится в этот раз, будем видеть.

Віктор сказав...

буде пшик.міністр коляда отримала зарплати 2млн грн.от вам і пільги...вона все зжерла сама.

Слава сказав...

друзья зе-команда так поработала что уже в марте начнутся задержки по выплатам пенсий!

Лука сказав...

вам блядь ничем не угодишь, шакалы

Анонім сказав...

7 лет,,,,у кого из нас есть деньги на такие машины,опять не для нас это,,,

Unknown сказав...

Да были льготы. Но наши деятили из обл советов черноыльские организаций, на этом законе хороший капитал себе поднли.

Дописати коментар