-->

17.02.20

«Не все буде добре»

Завершено виробництво документального фільму Адріана Пірву та Олени Максьом «Не все буде добре»

Компанія «ТАТОФІЛЬМ» представила Державному агентству України з питань кіно завершений виробництвом документальний фільм Адріана Пірву та Олени Максьом «Не все буде добре»/Everything Will Not be Fine / Totul nu va fi bine.

Кінопроєкт спільного українсько-румунського фільму з робочою назвою «Народжені квітнем / Our special birthday» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерами та співавторами сценарію стрічки стали румун Адріан Пірву та українка Олена Максьом, продюсери картини з українського боку – Olena Yershova та Андрій Ящишин.

А починалося все так: «25-го квітня 1986 року молода румунська селянка відправилася в Україну на екскурсію. Вона була на шостому місяці вагітності. На наступний день вибухнув Четвертий реактор найбільшої в Європі атомної електростанції, викидаючи в небо хмари радіоактивного пилу. Дівчина подорожує Україною ще протягом 2-х тижнів, їсть місцеву їжу, п'є воду й бере участь у першотравневій демонстрації, не знаючи, що тисячі людей в цей час борються з найбільшою в історії людства ядерною аварією. 

Про існування містечка під назвою Чорнобиль мама довідалася тільки після повернення додому. У кінці липня я народився цілком сліпим. Зараз у мене частково є зір в одному оці, завдяки унікальному лікарю, рогівці з моргу і 28-річній сільській дівчині з силою та самовідданістю левиці – моїй матері». Це цитата із заявки Адріана Пірву, румунського хлопця, який став режисером і почав пошуки відповіді на болісні питання, які поставило перед ним саме життя.


Реліз фільму в Україні планується після фестивальної історії стрічки.

Немає коментарів:

Дописати коментар