-->

02.06.20

Одноразова компенсація у разі встановлення дитині інвалідності, пов’язаної з Чорнобильською катастрофою

Відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 р. № 760 дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою виплачується одноразова компенсація в розмірі, установленому постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2015 р. № 285 та становить 1264 гривні.

Виплата одноразової компенсації здійснюється за єдиною заявою, передбаченою постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2002 р. № 1146 “Про вдосконалення механізму надання соціальної допомоги”, поданою заінтересованою особою протягом шести місяців з дати встановлення інвалідності.

Виплата одноразової компенсації у разі встановлення дитині інвалідності, пов’язаної з Чорнобильською катастрофою, здійснюється на підставі:
  • посвідчення потерпілої дитини серії “Д” (із вкладкою);
  • свідоцтва про народження дитини;
  • експертного висновку дитячої спеціалізованої лікарсько-консультативної комісії з установлення причинного зв’язку хвороби, патологічних станів та інвалідності з дією іонізуючого випромінення та інших шкідливих чинників внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
  • медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар