-->

04.07.20

В. Яценко взяв участь у пленарному засіданні Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»

Відповідальний секретар Ради Союзу юристів України В. Яценко взяв участь у пленарному засіданні Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (партнер Союзу юристів України – згідно з Меморандум про співпрацю), яке відбулося 1 липня в актовому залі Національного наукового центру радіаційної медицини.

Учасники засідання підтримали викладені ним пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», спрямовані на виконання рішень Конституційного суду України, національних судів і Європейського суду з прав людини, прийняті за позовами чорнобильців.

За результатами жвавої дискусії, у якій деякі члени Ради брали участь в онлайн-режимі, напрацьовані також пропозиції стосовно проектів нормативних і законодавчих актів про поновлення соціальних гарантій та права на належне пенсійне забезпечення чорнобильців.

Центральна Рада підтримала ініційоване Харківською обласною організацію «Союзу Чорнобиль» звернення до Президента України, щодо забезпечення прав чорнобильців на належну медичну допомогу у спеціалізованих медичних закладах, а також – припинення переслідувань правоохоронними органами учасників акції протесту чорнобильців проти перепрофілювання обласного Чорнобильського диспансеру.

3 коментарі:

Анонім сказав...

ЯК красиво звучить: -взяв участь у пленарному засіданні Центральної Ради Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», а краще було -ВЗЯВ УЧАСТЬ В НЕЗАКОННОМУ ЗБІГОВИСЬКУ ПРИСТАРКУВАТИХ МАРАЗМАТИКІВ І НЕРОБ.

Анонім сказав...

Що робить той законий керівник ВГОІ СЧУ?

ЗОРІ ЧОРНОБИЛЯ сказав...

Очевидним є той факт, озвучений на засіданні ЦР ВГОІ «СЧУ» високоповажним паном Жигаєвим В.О., що СЧУ в разі відсутності належного реагування — програє «інформаційну війну», яка ведеться певними силами недоброзичливців з метою дискредитації Чорнобильського Руху в цілому. Ми як військовослужбовці-ліквідатори, при цьому повністю підтримуючи думку Віктора Олександровича, пропонуємо (там де це можливо та раціонально) ввести до кошторисів проектів фінансування ГО на 2021 рік посаду спеціаліста з питань діджиталізації. Дана особа, в умовах карантину, зможе повноцінно забезпечувати наповнення сайту ГО актуальним контентом, моніторити різноманітні онлайн ЗМІ, підвищувати інформованість суспільства щодо проблем зазначеної категорії тощо. Як варіант, кадрами пропонуються діти або внуки чорнобильців чи залучені зовні фахівці на умовах договірного аутсорсингу. Таким чином, інтернет-популяризація героїчного подвигу всіх Ветеранів Чорнобиля, виховання шанобливого ставлення та подальша їх підтримка молодим поколінням — є вкрай актуальним та важливим завданням сучасних ветеранських ГО 21 століття.

Дописати коментар