-->

19.07.20

Часи Лаврентія Берії повертаються

В продовження історії вчинення працівниками поліції м. Харкова 22 червня 2020 року протиправних дій стосовно учасника ліквідації Чорнобильської катастрофи, особи з інвалідністю, Віктора Івановича Собка, нагородженого Почесною Грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги перед Українським народом, під час мирного зібрання на території Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення. 

22.06.2020 року відбулося незаконне і протиправне затримання та взяття під варту В .І. Собка з застосуванням до особи з інвалідністю спецзасобів - кайданок. 72 години затримання В. І. Со6ко провів у відділенні Харківської обласної кардіолікарні, в яку його доставили під конвоєм каретою швидкої допомоги з діагнозом гіпертонічний криз та передінфарктний стан. 

25.06.2020 року відбулося судове засідання на підставі сфальшованої кримінальної справи слідчим Шевченкіського ВП ГУ НП в Харківській області С.О.Степановим, де суддя О.В.Шишкін за поданням прокурорів М.О.Рабцун та В.О. Аракеляна прийняв рішення про частковий домашній арешт на два місяці ( з 22.00 - 6.00 год.).


Підчас перебування В.І. Собка під незаконним арештом, погіршується стан йоro здоров'я. Зафіксовано надання йому медичиої допомоги 07.07.2020 р. бригадою станції екстренної медичної допомоги № 3 м. Лубни комунального підприємства Полтавського обласного центру екстренної медичної допомоги та медичних катастроф Полтавської обласної ради. 

Сьогодні, 18 липня 2020 року В. І. Собко отримав в почтовому відділенні м. Лубни рекомендований лист від слідчого Шевченківського ВП ГУ НП в Харківській області С. О. Степанова в якому знаходилися п'ять повісток пpo виклик з вказаними датами прибуття до слідчого для проведення слідчих дій, а саме 22.07.2020 р., 24.07.2020 р., 27.07,2020 р., 29.07.2020 р., 30.07.2020 р. 

Тобто, чисто символічно починаючи з 22 липня, рівно через місяць після вищевказаних подій, наступні два тижні невинна людина, особа з інвалідністю, в умовах підвищеної температури повітря, маючи проблеми зі здоров'ям - вночі ( в час арешту з 22.00 до 6.ОО год.) рейсовим автобусом, який виходить з Лубен на Харків о 01.55 год. повинен п'ять разів прибути до м. Харків о 10.00 год. на допит. 

Невже слідчому С. О. Степанову не вистачило 72 год затримання і перебування В. I. Собка в м. Харкові в лікарняному закладі під конвоєм та в кайданках, щоб допитати його та провести слідчі дії. І як так слідчий вирішив, що йому конче необхідно якраз п'ять разів визивати на допит Віктора Івановича, а не шість чи сім разів. 

А може і одноro разу б вистачило? Дуже цікаво, що слідчий С. О. Степанов не вважав за потрібне цей допит зробити до засідання суду, по прийняттю запобіжного заходу - де він вимагає 5 років позбавлення волі «підозрюваному» , не опитавши ще і свідків зі сторони B. І. Собка.

До речі, я звертаюся до слідчого С. О. Степанова і заявляю, що я є очевидцем по справі незаконного арешту В. І. Собка та фабрикування проти нього кримінальної справи. 

Я зафіксувала тілесні ушкодження, які мені нанесли співробітники спецпідрозділів поліції м. Харкова під час незаконного силового захвату Харківськогo обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення під час транспортування в нього хворих на ковід-19 і до сьогодні мені невідомо, чи внесено до ЕДР повідомлення про злочин, заяву про який я написала 26.06.2020 р. в відділенні Лубенської поліції в Полтавській області, яку за № 6464 було направлено з канцелярії 03.07.2020 до ДБР м. Полтави.

Є багато відео та фотофіксації з різних ракурсів, де чітко видно, що всі подані матеріали кримінальної справи до суду по відношенню В. І. Собка є брехливими, сфальшованими, зшитими білими нитками. 

Дуже цікаво, як вели себе в судовому засіданні слідчий Шевченківського ВП ГУ НП в Харківській області, два прокурори та слідчий суддя, які відкидали усі клопотання адвоката В. М. Тимошенка в питанні відсутності складу злочину в діях В. І. Собка і неправомірності його затримання. 

Адвокат вимагав зняти підозру з В. І. Собка у скоєнні неіснуючого злочину та випустити його з зали суду. 

Склалося враження, що вказаним посадовим особам поставлено завдання будь-яким методом винести вирок чорнобильцю-ліквідатору, інваліду війни за злочин, якого не було і в помині.

Історія України знає провокації проти політичних діячів, але це практично вперше вчинено провокацію проти керівника громадської організації!

На мою думку, губернатор цілої області, а саме - Харківської, уявивши себе "диктатором", продавлюючи своє "сталеве" неправомірне рішення в питанні об'єднати в одному медичному закладі людей, які не хворіють на ковід-19, а мають інші захворювання, пов'язані з виконанням обов'язків військової служби з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та хворих на ковід-19, вчинивши ЗЛОЧИН, намагається замести свої сліди - використовуючи службове становище, давши вказівку притягти до кримінальної відповідальності чорнобильці-ліквідатора В. І. Собка.

Тому звертаюся до учасників ЛНА на ЧАЕС, воїнів-афганців, учасників АТО-ООС з пропозицією про згуртування проти беззаконня та неправомірних дій горе-губернаторів та їх посіпак у поліцейській, прокурорскій формі та суддівських мантіях.

Сьогодні вся ця братія пресує чорнобильця-ліквідатора, особу з інвалідністю за те, що виступив на захист сового і своїх побратимів права на спеціалізоване лікування, вимушений був діяти в стані необхідної оборони проти незаконних дій влади.

Завтра такі дії так званої влади будуть направлені проти кожного з вас!

Поновлюємо рахунок для надання фінансової допомоги для В. І. Собка. Номер банківської картки Ощадбанку: 5167 8032 1145 6822.

Проявимо нашу солідарність!

Помічник-консультант на громадських засадах народного
депутата України Ляшенко А. О. (посвідчення № 349/03)

Голова Правління 
"Полтавського обласного об'єднання
 громадських організацій інвалідів-ветеранів Чорнобиля"                                     Л. М. Погребняк






Немає коментарів:

Дописати коментар