-->

29.09.20

Рішення щодо законопроектів про соціальні гарантії осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, буде прийнято на спільному засіданні з Комітетом з питань екологічної політики та природокористування

22 вересня 2020 року у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулося засідання робочої групи з опрацювання законопроектів за реєстр. №2827, №2827-1, №3109, №3239 та №3239-1 щодо, зокрема, відновлення пільг, підвищення розмірів пенсійного забезпечення та забезпечення оздоровлення в лікувально-профілактичних закладах особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

У засіданні робочої групи взяли участь народні депутати України-члени Комітету, представники парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства оборони України, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства фінансів України та Пенсійного фонду України.

В ході засідання серед іншого була заслухана доповідь Міністерства фінансів України, в якій, зокрема, було наголошено, що у разі прийняття вищезазначених законопроектів парламентом, виникне потреба у додаткових видатках з Державного бюджету України, які наразі не можуть бути забезпечені фінансовими надходженнями. Зокрема, на виконання норм законопроекту №2827-1 необхідно щорічно 12 млрд.грн. додаткових надходжень. Що стосується законопроекту №3109, то за орієнтовними розрахунками Пенсійного фонду України, його реалізація потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету в розмірі 9,6 млрд.грн на рік.

Голова робочої групи, народний депутат України, голова підкомітету з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Олег Арсенюк зазначив, що остаточне рішення щодо вищезазначених законопроектів буде прийнято на спільному засіданні Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з Комітетом з питань екологічної політики та природокористування.

Немає коментарів:

Дописати коментар