-->

29.10.20

Ініціативна група інформує

Ініціативна група отримала дзвінок від нашого побратима та однодумця Сергія Дементьева про висвітлення (публікації на сайті останніх документів) ситуації щодо наявності диспропорції у пенсійному забезпеченні учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи з числа цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи по відношенню до військовослужбовців. 

Ми, також, щодня отримуємо дзвінки з подібними запитаннями. 

Аби ця інформація не була перекрученою (в залежності від кількості ланок передачі) спробуємо пояснити ситуацію, яка склалася на 28 жовтня 2020 року. 

Ініціативна група 26 жовтня 2020 року на свій запит № 20/10-15-01 від 15.10.2020 до Міністра соціальної політики України Лазебної М. В.: 
  • Чи визнаєте Ви, як Міністр соціальної політики України, наявність диспропорції у пенсійному забезпеченні (при розрахунку та виплаті пенсій) між цивільними громадянами, які були відряджені з підприємств, організацій та установ для виконання робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та військовослужбовцями? 
отримала відповідь за підписом заступника директора департаменту МСП України В. Уяздовського № 8695/0/78-20 наступного змісту 

Мовою оригіналу: «Зміст, вказаних у запиті питань, свідчить про необхідність надання роз'яснення окремих положень чинного законодавства України, який фактично є Зверненням громадянина.». 

Тобто відповідь (якщо все це «словоблуддя» на 4-х аркушах можна назвати відповіддю) - надана не по суті і не в повному обсязі відповідно до ЗУ «Про доступ до публічної інформації» (Додаток № 1- Лист МСП № 8695/0/78-20). 

Така відповідь Міністерства соціальної політики України змусила Ініціативну групу звернутися для отримання конкретної відповіді на поставлене питання: 

Диспропорція «є» чи «її немає»? 

Для ознайомлення пропонуються наступні документи: 
  1. Додаток № 1- Лист МСП № 8695/0/78-20. 
  2. Заява Ініціативної групи від 27 жовтня 2020 року № 20/10-27-01; 
  3. Інформаційний запит В. Гайдака до Міністра соціальної політики від 28.10.2020 р. 
Якщо у когось виникне бажання з’ясувати для себе відповідь на це просте питання (про диспропорцію у пенсійному забезпеченні), звертайтеся до МСП. 

З повагою до всіх і кожного, Ініціативна група.




Немає коментарів:

Дописати коментар