-->

29.12.20

Узагальнююча відповідь на коментарі

На момент підготовки узагальнюючої відповіді на всі коментарі під моїм зверненням до ліквідаторів розміщено лише 20 коментарів. Тому, щоб не пояснювати кожному коментатору зміст мого звернення, я надаю одну узагальнюючу відповідь на всі коментарі. 

У Своєму зверненні я не піднімаю питаннящодо:

правового становища чи пенсійного забезпечення жителів Російської Федерації.

стосовно бездіяльності державних чиновників та керівництва СЧУ і не досліджую мотивів їхньої поведінки.

Мені не зрозуміло:

про які свої спогади я зазначав у своєму зверненні до ліквідаторів, які я не реалізував?

у який спосіб я повинен був особисто розповсюджувати протоколи засідань Центральної Ради організації, щоб донести інформацію до людей? Через соціальні мережі? через чорнобильські сайти? Чи у якийсь інший спосіб?

Про яких людей йдеться? Членів організації, чи тих які збирають інформацію про діяльність організацій? Для всіх громадян України створено офіційний сайт організації, де розміщується вся необхідна та оперативна інформація. Якщо інформація відсутня на сайті, існує механізм офіційних звернень.

у який спосіб я особисто повинен вносити зміни до державного бюджету або впливати на дії пана хрущенка, чи проводити переконливі зустрічі із представниками Мінфіну, бюджетного комітету ВРУ та апаратом КМУ. Що мішає Вам особисто внести свій посильний влад в поліпшення соціального становища ліквідаторів і не внести зміни до бюджеету, тим більш, що Ви навіть знаєте, яку статтю видатків необхідно збільшити і, можливо , знаєте наскільки збільшити.

Прошу вибачення в усіх, хто із назви звернення також дійшов висновку про те, що я вважаю Героїв ліквідаторів Жертвамии Чорнобиля. А також у тих, хто не зміг поповнити об’єм своїх мізків і щось додатково туди доповнити, А запам’ятав чи пригадав знайоме, лише прізвище Тараса Шевченко. А для того щоб слова чи гасла були реалізовані на практиці, на мою думку, необхідно, щоб до заходів, які проводяться ліквідаторами і для ліквідаторів, долучались і коментатори, які сидячи вдома на дивані, коментують необхідність та результати цих заходів або намагаються повести діалог в інше русло.

А тепер по суті. Щодо законності мого ствердження, стосовно можливості отримувати кожному ліквідатору дві пенсії: основну кожен свою, на яку має законне право, та додаткову за шкоду заподіяну здоров’ю, а не одну на вибір, надаю витяги статтей з законів України. Читайте, перевіряйте, вивчайте, застосовуйте. Кожен на свій вибір та на власний розсуд. При цьому кожен має право на свої власні надбавки чи підвищення до пенсії, за бойові дії, за роботу з секретними документами, тощо. Закон про особливі заслуги перед Батьківщиною прийде ван на допомогу. Але це не є темою нашого обговорення. Надаю нормативну базу.

Закон Про пенсійне забезпечення:  Стаття 6. Право вибору пенсії

Особам, які мають одночасно право на різні державні пенсії, призначається одна пенсія за їх вибором, за винятком пенсій інвалідам внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при захисті Батьківщини або при виконанні інших обов’язків військової служби, або внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті чи з виконанням інтернаціонального обов’язку.

Закон Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб

Стаття 11. Пенсії особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи

Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, визначаються Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» і цим Законом.

Закон Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Стаття 59. Пенсії військовослужбовцям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Пенсії військовослужбовцям призначаються з їх грошового забезпечення згідно з цим Законом та іншими законодавчими актами. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, призначається відповідно до статті 51 цього Закону.

Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов’язків військової служби (службових обов’язків), або відповідно до статті 54 цього Закону.

З повагою Олександр Неділько

1 коментар:

ЗОРІ ЧОРНОБИЛЯ сказав...

Шановний Олександре Миколайовичу, до Вас лише одне питання, невже члени Кіровоградської обласної громадської організації "Союз Чорнобиль України" та інші ліквідатори регіону жодного разу не піднімали перед Вами особисто як Головою ГО та членом Центральної Ради СЧУ питання щодо підвищення сум компенсацій за продукти харчування, розміру щорічної допомоги на оздоровлення, а також виплат належної суми у повному обсязі до 5 травня? Чи в Кіровоградській області живуть не такі ж ліквідатори, як і в інших областях? Повторно ознайомтесь із Вашим Статутом, можливо почерпнете багато нового та цікавого і не станете у майбутньому казати, що Ви чогось не розумієте. Ми вчити Вас як правильно робити свою роботу не будемо, рекомендуємо для цього звернутися до компетентного юриста за порадою. Якщо Ви не піднімаєте вкрай важливих питань соціального забезпечення, які озвучені вище, це не означає, що перед Вами їх не піднімають самі ліквідатори. Треба чути Народ і завжди казати йому правду, а не прикриватись пошуком "ворогів" чи переводити стрілки відповідальності на інших...Всього Вам найкращого!

Дописати коментар