-->

09.01.21

Ціни ростуть швидше за пенсії та зарплати: українці вимагають у Зеленського переглянути прожитковий мінімум

Українці просять президента Володимира Зеленського забезпечити відповідність розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної пенсії, мінімальної зарплати і соціальних виплат реальним цінам і тарифам.

Відповідне прохання, автором якого є Ісаєв Микола Всісович, з'явилося на сайті Президента України у розділі "Електронні петиції". Станом на 12:25 7 січня ця петиція набрала 191 голос з 25000 необхідних.

"Статтею 46 Конституції України встановлено, що пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Статтею 48 Конституції України встановлено, що кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.", - йдеться у тексті петиції.Текст петиції


Петиція на сайті президента, petition.president.gov.ua/petition

Крім того, президенту нагадали, що таке прожитковий мінімум і якою має бути його величина. Адже цей мінімум повинен забезпечити нормальне функціонування організму людини завдяки необхідному набору товарів і послуг необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар