-->

27.03.21

Вінниця: Понад мільйон гривень допомоги виплатять «чорнобильцям»

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, а також постраждалі внаслідок катастрофи мешканці Вінницької міської територіальної громади отримають матеріальну допомогу до 35-ї річниці техногенної катастрофи.

Загальна сума таких виплат становитиме понад 1,1 мільйона гривень. Рішення "Про надання одноразової допомоги до 35-х роковин аварії на ЧАЕС" прийнято на засіданні виконкому міськради 25 березня нинішнього року. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті міськради.

"Суми виплат залежать від того, яку категорію мають постраждалі особи, - зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова. - Виплати надійдуть на особові банківські рахунки або через відділення зв'язку "Укрпошти".

Посадовець наголосила, що мешканці сільських населених пунктів, які увійшли до міської об'єднаної територіальної громади, також отримають допомогу. Виплати здійснюватимуть у квітні.

Низку заходів планує обласна влада. Серед них - посадка дерев у пам'ять про "чорнобильців", погашення поштової марки про велику техногенну катастрофу. Відбудеться презентація книги про діяльність організації "Союз Чорнобиль України" - "Шлях у 25 років". Видання побачило світ коштом обласної влади. Автор Михайло Ястремський брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, ілюстрував книгу особистими знімками, зробленими під час перебування у зоні аварії.

Віктор СКРИПНИК

1 коментар:

Unknown сказав...

Скільки років можна політруку Ястремському перездавати ту книжку,за державний кошт, в якій оспівують одних і тих самих, збираючи гроші з ліквідаторів,привласнюючи їх?

Дописати коментар