-->

21.04.21

Луганщина: Подвигу ліквідаторів — гідне вшанування

Із 35 тисяч українців, чиї життя забрала Чорнобильська трагедія, кожен десятий був із Луганської області.

Подвиг ліквідаторів має бути гідно вшанований сучасниками. Про це йшлося на зустрічі керівництва області з представниками місцевих осередків Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України».

Діалог напередодні 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС був присвячений пенсійному забезпеченню, фінансуванню районних організацій СЧУ, роботі військового госпіталю в Рубіжному з питань надання послуг чорнобильцям тощо.

Голова ОДА Сергій Гайдай анонсував відкриття цього року в Сєвєродонецьку хірургічного відділення, де планують створити відділення щелепно-лицьової хірургії. Чорнобильці зможуть отримувати тут послуги з протезування.

У регіоні для забезпечення соцзахисту постраждалих від катастрофи на ЧАЕС з держбюджету на 2021 рік передбачено 14,7 млн гривень, з обласного — 2,4 млн гривень.

Через територіально-адміністративні зміни керівники осередків ГО «СЧУ» порушили проблему перереєстрації статутних документів. Представники обласної влади доручили головам РДА допомогти з цим і передбачити кошти на відзначення 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар