-->

25.05.21

До 2045 року третина пенсіонерів будуть поза пенсійною системою - Всесвітній банк

Проблемою стане недостатність необхідного стажу.

До 2045 року охоплення пенсійним забезпеченням людей похилого віку складе 70%. Про це з посиланням на результати моделювання Пенсійної системи України від Світового банку (СБ) повідомляє Міністерство соціальної політики.

"Результати показали, що, якщо нічого не змінювати, не тільки буде падати рівень заміщення пенсіями заробітку (до 20% до 2045 року), але і знизиться охоплення пенсійним забезпеченням людей пенсійного віку (до 70% до 2045 року), переважно через недостатності необхідного стажу ", - йдеться в повідомленні.

Також в міністерстві зазначили:
  • жінки більш дисциплінованими у сплаті пенсійних внесків, ніж чоловіки;
  • ухилення від сплати внесків відбувається, в першу чергу, за рахунок заниження зарплат, з яких сплачуються внески, а не за рахунок незадекларованого праці;
  • найменший рівень участі в сплаті внесків за віковими групами - серед молоді, яка ще здобуває освіту, і серед людей передпенсійного віку за рахунок більш раннього виходу на пенсію.
Як зазначив старший економіст Світового банку Зоран Анушіч, більшість країн, які вводили накопичувальну пенсійну систему на заміщення солідарної, зіткнулися зі значними проблемами. При цьому країни, які вводили пенсійні накопичення в якості доповнення солідарної системи, мають хороші результати, стійкі пенсійні системи і високі рівні пенсійного забезпечення громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар