-->

15.05.21

Мінсоцполітики пояснило, як будуть переоформляти субсидії

Переоформити субсидію громадянам потрібно впродовж травня-вересня, при цьому нараховуватиметься вона починаючи з травня 2021 року.

Як інформує пресслужба Міністерства соціальної політики України, через зміни у Програмі житлових субсидій з травня до вересня 2021 року громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію для призначення допомоги на наступний опалювальний період. Також на підставі цих самих документів буде призначена субсидія і на неопалювальний період, травень – вересень 2021.

Тому у Мінсоцполітики просять усіх, хто потребує субсидії, не панікувати та не бігти у відділи соцзабезпечення, бо час ще є – житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

Крім того, звернутися за оформленням субсидії можна не лише безпосередньо у соцзабези, а й через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи, відправити у соцзахист документи поштою або через електронний сервіс на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів. При цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується втричі – з 30 до 10 днів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Кабінет міністрів України суттєво змінив порядок призначення житлових субсидій. Міністерство соціальної політики підготувало зміни до форм Заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. За новими правилами, які вводяться з 1 травня, субсидій позбавлятимуть у разі наявності депозитів у банках, купівлі валюти так інших покупок на 50 тисяч гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар