-->

16.07.21

В МінТОТ пропонують впровадити віддалену ідентифікацію за електронним підписом

Мінреінтеграціі хоче впровадити віддалену ідентифікацію одержувачів пенсій та соціальних виплат. Авторизуватися можна буде в особистому кабінеті порталу Пенсійного фонду України за електронним підписом "Дія.Підпіс (Дія ID)"

Як передає Depo.Донбас, про це говорили під час робочої зустрічі заступника міністра з питань реінтеграції ТОТ Інни Драганчук з представницею Управління Верховного Комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Биллинг.

"Ця ініціатива має особливу актуальність в умовах блокування дорожніх коридорів навпроти контрольних пунктів в'їзду-виїзду збройними формуваннями і окупаційними адміністраціями РФ і карантинних заходів, оскільки це обмежує права і можливості ВПЛ і громадян України, які проживають на ТОТ. Зараз Міністерством цифровий трансформації України розроблений механізм щодо використання громадянами віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія ID", і він вже проходить тестування в рамках реалізації експериментального проекту ", - зазначила Драганчук.

Під час зустрічі, зокрема, говорили й про розселення місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

"Реалізація Угоди між Урядами України та Німеччини передбачає 25,5 млн євро для забезпечення постійним житлом ВПЛ, які зможуть отримати кредит під 3% річних", - йдеться у повідомленні.

Торкнулися й теми виплат компенсації за житло, зруйноване в результаті збройної агресії РФ.

"Протягом 2021 року рішення про виплату компенсації прийнято по 135 особам на загальну суму 3 млн гривень, а виплати отримали вже 69 постраждалих на загальну суму понад 17 млн ​​гривень", - повідомили у міністерстві.

Драганчук зазначила, що Мінреінтеграціі розроблений проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2023 року".

"Він перебуває на узгодженні в інших центральних органах виконавчої влади. Стратегія спрямована на вдосконалення державної політики в сфері захисту прав ВПЛ", - пояснила Драганчук.

Раніше повідомлялося, що уряд спростив для ВПО процедури, пов’язані з отриманням водійських прав та реєстрацією транспортних засобів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

Немає коментарів:

Дописати коментар