-->

03.04.22

Марина Лазебна розповіла про соціальні виплати, субсидії та пенсії у військовий період

Міністр соціальної політики України пояснила, як отримувати пенсії, соціальні виплати, пільги, субсидії у воєнний період. Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про особливості соціальних виплат, пільг, субсидій та пенсій у воєнний період.

Що змінилося:

1) Для тих, хто отримував гроші на банківську картку, – нічого;
2) Тим, хто отримував гроші через Укрпошту, необхідно поінформувати Міністерство про нове місце проживання. У такому разі можна отримати гроші на картку, прийшовши до Ощадбанку з паспортом та ІПН, або через інше (зручне) відділення Укрпошти.

Марина Лазебна зазначила, що громадянам, які перебувають у місцях, де йдуть бойові дії (6 областей), централізовано через Ощадбанк нарахували всі виплати. Однак через бойові дії люди не можуть повною мірою скористатися своїми коштами.

Важливо:
 
Внутрішньо переміщені особи (жителі 14 регіонів, де ведуться бойові дії) можуть оформити виплати в районних органах адміністрацій у ЦНАПАХ, у громадах. А незабаром з'явиться у додатку "Дія".

Щоб стати на облік як внутрішньо переміщена особа необхідно:

1) Зареєструватися.
2) Подати заяву на виплату.

Щоб отримати гроші за березень, потрібно все оформити до 14 квітня.

Усі соцнарахування обіцяють виплатити вже на початку квітня. Тепер їх можна оформити не лише через Ощадбанк, а й через різні банки.

Немає коментарів:

Дописати коментар