-->

26.04.22

У Костянтинівці вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 26 квітня начальник Костянтинівської міської військової адміністрації Олексій Рослов прийняв участь в церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «В пам'ять про учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС». На заході були присутні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та їх близькі.

Зі словами вдячності Олексій Вікторович звернувся до ліквідаторів тієї страшної трагедії, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерну катастрофу. «Ваша самопожертва та хоробрість, яку ви продемонстрували в ті роки приборкуючи «мирний атом», ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії. Сьогодні кожен із нас вшановує цей безстрашний вчинок та прояв мужності. Саме ви показали, що можуть сотворити людська згуртованість та самопожертва.

Голова громадської організації «Костянтинівський Союз «Інваліди Чорнобиля» Олександр Дерека в своїй промові пригадав ті страшні для нашої країни дні, коли «мирний атом» вийшов з під контролю, та всі тяготи які прийшлося перенести ліквідаторам в приборкуванні катастрофи.

Пам'ять за померлими ліквідаторами було вшановано хвилиною мовчання, покладено квіти до пам’ятного знаку.

Протеірей Свято-Стрітенського храму Православної церкви України Костянтин провів панахиду за померлими ліквідаторами, згадавши загиблих та померлих захисників України, які боронили територіальну цілісність нашої рідної держави.
 


https://konstrada.gov.ua/novini

2 коментарі:

Анонім сказав...

Мы будем помнить ваш подвиг всегда! Вечная память!

Анонім сказав...

😥

Дописати коментар