-->

11.05.22

Близько 4500 гривень: велику доплату до пенсії отримає в червні майже мільйон українців

Майже мільйон українців уже невдовзі отримає одноразову доплату до пенсії. Ці гроші громадянам нарахують найближчим часом. 
 
Щорічна доплата до пенсії надається ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань. Нинішнього року, незважаючи на війну, уряд вирішив не позбавляти людей цієї виплати. Зазвичай її нараховують у травні, проте цього року гроші прийдуть у червні.

В уряді подбали, щоби в умовах воєнного часу інформація про одержувачів була максимально закритою. При цьому громадяни, яким належить ця доплата до пенсії, отримають її тим самим способом, яким зазвичай отримують і пенсію.Цьогоріч категорії одержувачів і суми, які вони отримають, будуть такими: 
  • особи з інвалідністю внаслідок війни і колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин: 4421 грн . — I група, 3906 грн - ІІ група, 3391 грн - ІІІ група; 1491 грн - учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) ув'язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання;
  • 4421 грн - особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;
  • 966 грн — члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися знову;
  • 966 грн - члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України;
  • 612 грн – учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

Нагадаємо, одній категорії одержувачів пенсії у квітні підвищили щомісячні виплати в середньому на півтори тисячі гривень.
 

15 коментарів:

сеня сказав...

А де гроші виграні по судам за 2020рік та 2021рік а за 2022рік теж прийдеться судитись бо по закону так і залишилось 2група 8 мінімальних пенсій. і не треба затрагувать совість шо мол війна

Анонім сказав...

А от сама постанова https://document.vobu.ua/doc/12366

Анонім сказав...

ОБІСЦЯЮТЬ.КАЗКИ.

сеня сказав...

напиши зміст постанови бо в мене не откривае

uy3ig сказав...

Что обсуждаете? Вы что - ветераны войны или "жертвы нацистских преследований"? Не про вас эта фича! Тех людей осталось на всю Украину от силы 500 человек. Ишь, губы раскатали. Так вам Зеля и раскошелилися!

сеня сказав...

Читай уважно мільйон

Анонім сказав...

Мужики, с Украины дёрнули 6 мильонов, большая часть молодых с детьми с концами. Западные страны потирают руки в предвкушении улучшения демографической ситуации у себя. А что остаётся у нас? Типа европейский "Афганистан"? Да, перспектива так себе. И что ожидать далее в социальном вопросе. Гетманцев говорит налоги уже драть не с кого. Торговая логистика на 50% разрушена, другие торгаши переезжают в ЕС. Ждём "улучшений"? Экономика - это не цирк и не лозунги!

Анонім сказав...

оставшихся в Украине достаточно для победы над рашкой и местными тварями. Сволочь не будет прощена, предатели получат по заслугам. Слава Украине. Смерть врагам и сукам!

Анонім сказав...

Одно но, ядерное оружие в РФ! Загонят в угол мистера "ПУ" ...., вот он и шмальнет неглядя по всем обласным центрам. Да по коллективному Западу тоже. А чё ему терять, он своё отжил. Он сказал: "Не будет России - не будет ничего".

Анонім сказав...

Скоро ЕС , всех лентяев погонит обротно домой.

Анонім сказав...

Учитывая многие социальные "халявы" в стране, думаю, что большинство хотели бы и в Европе тусоваться на халяву. Но Европа не Украина, они деньги любят считать и зарабатывать. Останутся те кто может принести пользу, а халявщиков посадят на минимальный некомфортный уровень, от которого они сами збегут домой. Хотя и тут назревает сплошная безработица. Пока ещё актуальная "профессия" социально-нуждающего, но это пока есть деньги в волшебных закромах стагнирующей, практически мёртвой, экономики.

сеня сказав...

ну і коментарі СРАЛА МАЗАЛА КАЗАЛА

Анонім сказав...

Я предлагал, давайте мечтать и рассуждать за прямую пятикратку, харчовi, путевки на море в Мариуполе. Оно ,мечты, спасают от депрессии. Вообще дуракам легче пережить трудные периоды.

Анонім сказав...

Харчові в травні приходили???

сеня сказав...

так приходили 10 травня

Дописати коментар