-->

24.05.23

Невиплачені комунальні пільги: хто може отримати кошти

Роз'яснення дали у ПФУ:

Попри війну, українці продовжують отримувати пільги та соціальні виплати. Особи, які мають право на пільги, можуть отримати невиплачені суми коштів допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, куди необхідно звертатися пільговикам та які документи для цього потрібні.

Як можна отримати невиплачені пільги

У ПФУ зазначили, що отримання невиплачених пільг стало можливим завдяки постанові від 18 квітня 2023 № 340 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій».

Йдеться про гроші, що обліковувалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року і які було повернуто АТ «Ощадбанк» на рахунок Мінсоцполітики.

У ПФУ підкреслили, що ці кошти виплачуватимуть до вересня 2023 року за зверненнями пільговиків.

Для отримання виплат потрібно подати до сервісного центру Пенсійного фонду заяву в довільній формі, зазначивши:
  • назву документа, що дає право на пільги, його серію та номер (за наявності), ким видано документ і дату його видачі (з пред’явленням оригіналу зазначеного документа або електронного посвідчення ветерана);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті громадянина України про право здійснювати платежі за серією (за наявності) та номером паспорта);
  • серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України або свідоцтва про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ і дату його видачі;
  • номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, в якому відкрито рахунок для зарахування суми невиплаченої пільги.
У разі смерті пільговика кошти може отримати член його сім’ї, якщо на нього поширювалися пільги — для цього теж потрібно звернутися до сервісного центру ПФУ із заявою в довільній формі. У заяві необхідно вказати: власне ім'я та прізвище, реєстраційний номер облікової картки платника податків, паспортні дані, номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменуванням банку, в якому відкрито рахунок.

«До заяви потрібно додати копії необхідних документів (свідоцтво про смерть пільговика, його паспорт та номер платника податків)», – резюмували у ПФУ.

31 коментар:

Анонім сказав...

Доброго дня!!! Вибачте, не по темі інформація для тих хто здоровий в умі і не страждає на маразм. На сайті для ветеранів є інформація про виплати по 4 тис грн для інвалідів війни. Моєму сусідові 23 роки, втратив обидві ноги під Соледаром, прийшли 4 тис грн. всього 16 тис буде. Наприкінці уважно читайте мого коментаря.Чорнобильці пишуть тут інфу про нібито отримання цих грошей це туфта і брехня, нагнітання жадібності, а потім вереск про дискримінацію і з витікаючими. Ніхто не надав з-поміж чорнобильців скрін про отримання виплат, їх просто немає для них.Взяв із сайту пенсійний кур'єр скільки людей отримає виплати, читайте далі я поясню:
СОЦІАЛКА.UA/Пенсійний кур’єр: 💰Ветерани з інвалідністю I та II груп можуть отримати 16 тисяч гривень від Червоного Хреста.✔На цьому етапі кошти нададуть 2100 ветеранам.❓Хто саме може отримати гроші?🧑‍🦼Повнолітні громадяни України, яким надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.❓Як нараховуватимуть кошти?💳Гроші нараховуватимуть на вказаний банківський рахунок частинами — по 4000 грн на місяць протягом 4 місяців.❓Чи можна отримати кошти, якщо вже отримуєш іншу допомогу?✔Так, виплата цих коштів не залежить від отримання інших видів допомог.❓Як подати заявку👇
Як, бачите виплати виділено всього на 2100 ветеранам, я спілкувався з чиновником цієї контори відповідь ось такою - виплати будуть винятковою перевагою тим хто вистояв проти агресії РФ проти України, вони цього явно ГІДНІ!!! Бачив повік розрахунки пише про пенсії чорнобильцям у розмірі 85 тис на місяць, губу розкотили. Ініціативна група та жлоби, маразматики доведуть свою ахінею, марення владі і їм доведеться вживати заходів....типу позбавити довгожителів чорнобильців пенсій та пільг, відправити це нахабне стадо на сміття. Не будіть лихо, поки воно спить ... пенсії по 85 штук, смоктати хер всіх пошлють.

Анонім сказав...

По-перше, інформація про 2100 ветеранів є вирваною із загального контексту, так як виплата проводиться чергами і кількість отримувачів є набагато більшою. Ви навіть це не уточнили, а вже надали недостовірну інформацію. По-друге, "спілкування з чиновником контори" не є письмовою відповіддю, а тому це є лише окрема особиста думка тої людини, а не офіційна позиція органу влади. Тобто це як бабка нашептала чи на стіні написано - іншими словами це розведення чуток. По-третє, ніхто не сперечається гідні вони чи ні. Питання в тому, що згідно переліку категорій підписаного Меморандуму - не існує розділу по категоріям осіб з інвалідністю внаслідок війни. І тут Ви знову не розібрались у ситуації і вводите ветеранів в оману. По-четверте, пенсія у кожного своя та індивідуальна. В чужий карман краще не заглядувати, а робити так, в т.ч. через суди, щоб і свій був повний. Заздрість річ страшна. У кожного своя губа і розкатує її так, як вважає за потрібне, але виключно в межах діючого законодавства України. "Ініціативна група та жлоби,маразматики" як Ви висловились, є представниками громадянського суспільства і згідно демократичних цінностей в нашій Державі - мають право на голос та свою окрему думку. Ви можете прислухатись або робити так, щоб її не чути, але не звинувачувати чи гнобити. Що саме Ви зробили? Надайте звіт про проведені заходи і роботи - ось тоді і буде предметна розмова. По-п'яте, владі єдине, що прийдеться - забезпечувати соціальну підтримку та пенсійні виплати згідно рішень Конституційного суду України та Законів України, в т.ч. постанов КМУ. Тому в разі будь-якого звуження прав і свобод осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії - будуть одразу задіяні всі необхідні захисні механізми, зокрема і масові позови до суду. По-шосте, "відправити це нахабне стадо на сміття" - є повною зневагою до проявленого героїзму і мужності воїнів-ліквідаторів, так само як наразі й до Захисників і Захисниць України. Ви випадково не агент Кремля із такими "річовками"? Тричі думайте, що пишете. Кожний пост відслідковується СБУ. Майте на увазі!

Анонім сказав...

Пенсії по 85штук треба платити, треба було думати який закон приймають,обмежень бути не повинно, тільки треба перерахувати зарплату по бажанню людей,тому,що в багатьох вона нарахована не правильнощо стосується сьогоденно,бійцям гроші потрібніші зараз,людей треба ставити на ноги а декого в стрій,закон прирівняв всі категорії в кого є ІВ,а отримувати виплати це

Анонім сказав...

Закон, как дышло .... ( Нельзя просто так впихнуть невпихуемое по нашему желанию). Баловни судьбы не те ,которые добиваются, а те, которые оказались в нужное время в нужном месте. Одни подсуетились , и оказались в нужное время по постанове 1293, а сейчас вообще узаконилась возможность назначить пенсию в 85 тысяч! Афера это или нет? Если по воспаленному алчному адвокатскому желанию - это да, а если по закону то все чин-чинарем. По закону и пенсии у судей заоблачные, и другие печенюшки для чиновников. Принятый закон позволяет всё, от святого до грешного. Главное, чтобы по заказу, а там краёв не видно.

Анонім сказав...

З Вами,повністю погоджуюсь,але на даний час такий,,карамболь",комусь це треба.

Анонім сказав...

Така у СБУ робота, безпека країни,за цю роботу -отримують посадові оклади.

Анонім сказав...

"Карамболь" всегда используется для простого народа, это типа "гречки", в предвыборную компанию. Главное, лишь бы "гречка" не закончилась на худой кухне.

Анонім сказав...

Що стосується СБУ та,,ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ",перше:перевірити видачу посвідчень,груп інвалідності та зв'язок,правильність нарахування всіх фінвипла,це ж економічна безпека України і крайнє,думку кожного треба поважати і кожна ЛЮДИНА має свою,а розкидатися шаблонами тут ні до чого ..

Анонім сказав...

І саме крайнє: наші дописи взагалі ні чого не змінюють,як влада скаже,так і буде, звичайно є випадки і протилежні.

Анонім сказав...

Якщо нічого не змінює, на кой хрен ти тут пишеш???

Анонім сказав...

Про,,хрена""забудь,спочаткунавчись мовою спілкування,а потім спілкуйся з ЛЮДЬМИ,і не,,вам" мене повчати.

Анонім сказав...

Хрін - це такий Корінь товстий, місистий, сухуватий, старий. Вчи мову. Просто не варто писати всяку фігню і тоді "повчати" ніхто не буде! Писати варто по суті теми.

Анонім сказав...

Якщо такі сильні пізнання в агрономії то треба писати все про цей коренеплід, учителем для мене,бути не треба і на ,,ти"не переходили,про,,фігню писати не буду пишу як думаю та з власного досвіду,не знаючи суті справи гдописах участі не беру.

Анонім сказав...

Конкретна перевірка ,,ЧОРНОБИЛЬЦІВ"відповідними органами - ,фігня",що тоді не,,фігня"?

Анонім сказав...

Вчителю,скільки та які помилки зроблені в моєму допису, прокоментуйте.

Анонім сказав...

Уже добре що не спиш... чого варте твое Ви? що ти робиш щоб ми отримували більше? мовчиш "великий борець"? тільки все по Закону треба , а не "фількина грамота" як ваши вміли раніш показувать.... свої трудодні...

Анонім сказав...

Переписка сумасшедших !!! Придурки !!! Выпейте на ночь корвалдин и ложитесь спать !!!

Анонім сказав...

Закон 1584 прийнятий,в кого є зарплата хороша в зоні ЧС,максималку,якщо зарплати немає, подалися по відсотки втрати працездатності,що не так, зняття обмежень на даний час не планується.

Анонім сказав...

Не забувайте 2011 рік,і буде все по темі та по закону.

Анонім сказав...

Підтекст про хрін- корінь,це про себе,чи знайомого?

Анонім сказав...

Ще один доказ, що ці дописи нічого не варті,та не змінюють нічого, кожен остається при своїй думці.

Анонім сказав...

Хто такі,ми, шоб отримувати більше, конкретно за що?

Анонім сказав...

Хочите більше грошей,на даний час є підробіток,за кордон їхати не треба.

Анонім сказав...

Не треба хамити,веди себе чемно,бережи здоров'я,КІНДРАТІЙ за дверима.

Анонім сказав...

Шось не видно масових та поодиноких позовів до суду по обмеженні пенсії

Анонім сказав...

Зараз не час - суди будуть відмовляти у знятті обмеження. Причина - тяжкий економічний стан, підвищені видатки на сектор оборони та тотальна економія ресурсів. Війна

Анонім сказав...

Анонисту ДОБРОГО ДНЯ !!! - из какого х.ра ты высмоктал информацию про 85 тыс пенсии , про 2100 получателей выплат ? С остальным согласен , ребятам с фронта в первую ччередь .

Анонім сказав...

На любой войне кто-то безмерно обогащается, и этого не стыдиться, а кто-то с голоду пухнет. Тут играет роль - кто оказался в нужное время в нужном месте. Например военкомы, а также судьи, которые по инерции мирного времени обеспеченные пенсией без ограничений. Война - это делема между совестью и принципом - живём один раз. Обычно принцип побеждает - "Пусть все живут честно, кроме меня".

Анонім сказав...

Закон повинен застосовуватися один для всіх,виплати для всіх та обмеження для всіх.

Анонім сказав...

Да,Україна дуже щедра країна, тільки не для людини праці,будували,сіяли,навчали,і в результаті.....

Анонім сказав...

Той Украины ,для человека труда, уже нет. Нам, учитывая возраст, легко увидеть контраст меняющихся эпох.

Дописати коментар