-->

20.07.23

Нардеп Пушкаренко із трибуни Верховної Ради закликав Кабмін не позбавляти пільг чорнобильців (ВІДЕО)

Народний депутат України Арсеній Пушкаренко під час свого виступу в сесійній залі Верховної Ради звернувся до Кабінету Міністрів із закликом не приймати нинішню редакцію Постанови щодо перегляду населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення.

Цей проект, нагадав політик, з’явився кілька тижнів тому на сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження. У ньому пропонується переглянути перелік міст, селищ і сіл, які нині належать до радіаційно забруднених територій. Мова йде про 800 населених пунктів в 11 областях.

«Переконаний: проект не на часі. Тим більше, що в ньому йдеться, зокрема, про прикордонні громади України, які впродовж 1,5 року живуть під обстрілами і постійною загрозою нового вторгнення з боку агресора. До того ж діяти потрібно відповідно до чинного законодавства, яке передбачає, що кожні три роки Кабінет Міністрів повинен доручати профільному Держагентству і Національній академії наук проводити радіологічні дослідження земель у населених пунктах, визначених сьогодні як радіаційно забруднені», – зазначив нардеп.

Парламентар закликав Уряд зняти це питання з розгляду до закінчення дії воєнного стану. Після його завершення розробити спеціальну програму, затвердити під неї фінансування і доручити, згідно з чинним законодавством, провести радіологічне дослідження таких земель, обговорити з громадами та лише після цього приймати відповідні рішення.

«Нинішня ситуація порушує конституційні права і соціальні гарантії людей, які свого часу вже постраждали від найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – Чорнобильської. Тож сьогодні ми не маємо жодного морального права залишити наших громадян без гарантованої соціальної підтримки держави!», – підсумував Арсеній Пушкаренко.


6 коментарів:

Анонім сказав...

В Японии уже лет как 50 никому ничего не платят и никаких льгот не предоставляют. А там было не лучше, чем в Чернобыле.
Или взять Белоруссию, саму пострадавшую республику - много там еще "чернобыльских" зон осталось? А у нас сьездил на дачу, шашлычков и секретаршу "пожарил" - на тебе СТАТУС! Да там в очереди стоят на усыновление местными пенсионерами. Бизнес!

Анонім сказав...

Все вірно але ще останнє слово повинні дати науковцям - фахівцям стосовно таблиці Мєндєлєєва, якщо там все в нормі то чому Ви з цим ще тягнете краще більше уваги надайте оздоровленню ліквідаторів і переселенцям особливо дітям вони зараз вже дорослі, але вони не повинні страждать залишені зі своїми хворбами проблемами на одинці. Різних там Хрущів і його подібним розгоніть вони ніякої користі постраждалим не приносять це звичайні жуліки працюють тільки на себе. Лже ліквідаторів слава Богу трохи відсіяли хоча і не всіх це є трутні і аферисти дуже розумні на язик, а коли сталось лихо їх там і близько небуло тому тільки так.

Анонім сказав...

Украина самая "деловая" страна. Бабки делаются на всем, война не исключение. Как всегда, одним горе и лишения, другим внезапно открывшиеся возможности. Авария на ЧАЭС вообще оказалась неведома зверушка. Подвиг ликвидаторов, заражённые территории, неизвестность и прогнозы на будущее, имели как конкретику, а также предполагаемую сомнительную опасность. Отсутствие денег в бюджете быстро поможет развеять этот туман. Жаль простых людей, которые не от хорошей жизни пользовались "законным туманом".

Анонім сказав...

Это точно, пусть дадут оценку "ученные" с дистанционным обучением. Скоро такие "специалисты" будут во всех сферах жизни, от псевдомедиков и до псевдоученных. Прейскурант будет решать всё! Какова оплата, таково и заключение. Ну или звонок с верху, типа бюджетного комитета, КМУ и того подобного.

Анонім сказав...

Від перегляду всіх категорій,, ЧОРНОБИЛЬЦІВ" УКРАЇНІ діватись нікуди,теперішня біда заставить це зробити.
Київщина.ВОЛОДАРКА.

Анонім сказав...

З таким підходом так і буде ніякого порядку, добʼють країну Україну до ручки

Дописати коментар