-->

28.08.23

Допоможуть у разі масштабних відключень світла: 3 речі, які можна купити вже зараз

Що ближче до холодів, то частіше українців попереджають про можливе відновлення відключень електрики. Такого розвитку подій передбачають навіть у Міненергетики — хоч і додають: без нових обстрілів російською енергоінфраструктурою України цього вдасться уникнути. Експерти ж налаштовані не так оптимістично. Так чи інакше, але українцям слід уже зараз подбати про приготування всього необхідного.

Obozrevatel виділив 3 речі, які можна закупити вже зараз — і не чекати ажіотажу, подібного до минулої осені із зарядними станціями, коли, нагадаємо, попит різко зріс, а з ним і ціни.

1. Термобілизна

Вимикати можуть не лише світло, а й опалення. Тому слід подбати про термобілизну. При її виборі потрібно звернути увагу на вміст шерсті у виробі - найтеплішою буде білизна із шерсті мериноса. Втім, вона ж буде й найдорожчою. Бюджетний варіант — термобілизна на мікрофлісі.

Щодо цін — можна купити як за кілька сотень, так і за кілька тисяч гривень.

2. Газовий пальник або портативна газова плита

Для приготування їжі в будинках з електроплитами можна використовувати газовий пальник. Як розповідають у Visit Ukraine, найменшого балона вистачить на тиждень для 1−2 осіб. А балони на 2−10 л прогодують більше людей протягом досить тривалого періоду.

Залежно від параметрів, ціни на такі аксесуари відрізняються. Придбати їх можна і за 700 грн, і за 3 000 грн.

Також відрізняються ціни і на газові балони для них. Невеликий можна придбати за 150 грн. А, наприклад, на 3 л — приблизно за 1000 грн.

3. Зарядна станція з акумуляторами

Ці прилади вигідні тим, що завдяки виходу 220 В можуть працювати багато годин поспіль. Або — залежно від потужності вашої моделі - навіть кілька днів.

Ціни на зарядні станції різняться залежно від низки параметрів, зокрема потужності. Наприклад, на 288 Вт/год можна купити близько 7 000 грн, а на 1260 Вт/год — за 45 000 грн.

Чи є загроза масштабного блекауту

У Міністерстві енергетики вважають, що Україна зможе пройти зиму-2023/24 без вимкнення електрики. Втім, лише за умови відсутності обстрілу росіянами енергоінфраструктури країни.
А ось експерти налаштовані не так оптимістично. Зокрема, деякі з них зазначають, що відключення світла взимку не вдасться уникнути навіть без обстрілів.

«Якщо Запорізької АЕС у системі не буде, то у нас будуть досить відчутні проблеми з генерацією. Розмір цього дефіциту, як мені особисто видається, перекрити імпортом ми не зможемо. Просто стільки імпорту ми не затягнемо. Тому взимку цілком можуть бути обмеження», — розповів директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

За словами голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса, головною проблемою є відсутність запасу міцності в мережах «Укренерго». Зокрема на її підстанціях.

«Ми залежні від великих генеруючих об'єктів, які видають електроенергію через великі підстанції. Відповідно, критично важливе значення має запас міцності на тих підстанціях, а зараз він недостатній», — розповів він.

За матеріалами: Обозреватель

5 коментарів:

Анонім сказав...

Победитель первых дебатов между претендентами на пост президента США от Республиканской партии Вивек Рамасвами заявил, что в случае избрания президентом признает контроль России над захваченными территориями Украины.

Об этом политик написал в статье для The American Conservative.

"Я обеспечу мир в Украине на единственных условиях, которые должны иметь для нас значение – на условиях, которые будут ставить американские интересы на первое место. Администрация Байдена глупо пыталась заставить Си сбросить Путина. На самом деле мы должны заставить Путина сбросить Си. Хорошая сделка требует, чтобы все стороны получили от нее какую-то выгоду. С этой целью я приму российский контроль над оккупированными территориями и пообещаю заблокировать кандидатуру Украины в НАТО в обмен на выход России из военного союза с Китаем. Я отменю санкции и верну Россию на мировой рынок. Таким образом, Россия будет стратегически сдерживать планы Китая в Восточной Азии", – говорится в статье.

Вот, такая снова муйня, ребята...не видеть нам покоя, разделяй и властвуй...В 5 веке нашей эры венды и лютичи живущие на Одере и основатели города Берлина (медведь) находясь по римским гнетом как римская область "германика", восстали и взяли Рим уничтожив империю....но не вырезав население. Через 6 веков латыняне выйдя с "темных веков" (в 11 веке), папа римский призвал первый крестовый поход против славян живущих на Одере. "Крестоносцы" были раздавлены вендами и лютичами, сделав набеги земли бывших латынян. После разгрома папа римский сказал - разделяй и властвуй, так поступим со славянами. Чем закончилось Вы знаете, венды, лютичи, и другие были уничтожены, так как ослабли во внутренних войнах. Переписав историю - "Германия", "галлы" и возникшие неоткуда и пропавшие некуда - вандалы (венды и лютичи)...Что, нам готовит "новая история" ???

Анонім сказав...

Для большинства обострение сердечно-сосудистых хронических заболеваний, плюс обострение психики, а в итоге приблизит кладбище. Для молодых мытарства и жизнь на пороховой бочке. "Спасибо" политикам.

Анонім сказав...

Ну точно, вина только политиков! Те кто их выбирал "курят в сторонке"!

"Не бойтесь врагов — они могут только убить; не бойтесь друзей — они могут только предать; бойтесь людей равнодушных — именно с их молчаливого согласия происходят все самые ужасные преступления на свете. … Люди, я любил вас. Будьте бдительны!" — Юлиус Фучик.

Анонім сказав...

Люди выбирают эмоциями.

Анонім сказав...

Выберут тех кого надо, и никак по-другому. Всё предрешено и подготовлено, я имею ввиду человеское сознание.

Дописати коментар