-->

13.02.24

Пенсійний фонд нагадує!


 

6 коментарів:

Владимир сказав...

Если я в январе получал новую карточку в отделении - это идентификация?
Хотелось бы еще сказать об этой процедуре - получение новой карточки. Мне ее выдала девушка по работе с клиентами. Наверное также как и всем. Карточка не в защищенном пакете, а просто "голая" карта с возможностью видеть ее номер и CVC на обратной стороне. С тех пор, как её выдали мне карту могли видеть сто человек, а может и тысяча и переписать номера. Если сливают базы разведки, мобильных операторов, банков и полиции, то что стоит слить и данные карт Ощада? МОжет в других банках это выглядит по другому - не знаю. Но этот бардак в Ощаде меня напряг так, что подумываю пойти и заявить о замене карты по правилам.

https://www.ntktv.ua/news/u_kolomyyi_vshanuvaly_likvidatoriv_vybukhu_na_chornobyl%60s%60kiy_aes_video/ сказав...

ощад-це пишний.це пукінюлька.це зелякгб.це кара божа.тікайте.

Wladimirr9 сказав...

Re: Конституционный суд Украины о чернобыльцах.
Сообщение 14-02-2024, 18:30
ВЛАДИМИР К.
Аватара пользователя
Эксперт

Сообщения: 3097
mekena писал(а):
Конституційний Суд України розглядав справу за конституційною скаргою Віктора Гафтонюка, який оспорює законодавчі приписи щодо обмеження максимального розміру пенсії десятьма прожитковими мінімумами, установленими для осіб, які втратили працездатність

Перший сенат 14 лютого 2024 року на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розглядав справу за конституційною скаргою Гафтонюка Віктора Тимофійовича.

Під час пленарного засідання суддя-доповідач у справі Оксана Грищук повідомила, що заявник звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням перевірити на відповідність Конституції України окремі приписи статті 2 Закону України „Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи“ від 8 липня 2011 року № 3668–VI зі змінами (далі – Закон № 3668).

Як убачається з матеріалів справи, Віктор Гафтонюк має статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 1).

Так, зокрема, у травні 2023 року Віктор Гафтонюк звернувся до Вінницького окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницький області (далі – Управління), у якому просив визнати протиправними дії Управління щодо виплати нарахованої йому з 1 грудня 2022 року пенсії з обмеженням її розміру десятьма прожитковими мінімумами, установленими для осіб, які втратили працездатність, на підставі приписів статті 2 Закону № 3668, а також зобов’язати Управління здійснювати щомісячно виплату пенсії, призначеної йому на підставі статті 54 Закону № 796 без обмеження її розміру, з 1 грудня 2022 року по день втрати права з урахуванням виплачених сум.

Суд першої інстанції, з яким погодився апеляційний суд, позов заявника задовольнив. Управління, не погодившись із судовими рішеннями цих судів, звернулося до Верховного Суду з касаційною скаргою. За результатами розгляду Верховний Суд касаційну скаргу задовольнив, судові рішення судів попередніх інстанцій скасував та ухвалив нове рішення, яким відмовив у задоволенні позову Віктора Гафтонюка до Управління.

На думку заявника, оспорювані приписи Закону № 3668 та Закону № 796 є неконституційними, оскільки порушують його право на належний рівень соціального захисту, гарантованого державою для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; суттєво звужують зміст і обсяг його права на пенсійне забезпечення; порушують його право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, а також право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

КСУ дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.


Молодец Віктор Гафтонюк , есть желание и здоровье судиться с государством.!

1986 сказав...

Чудово, нарешті може і для чорнобильців визнають це обмеження не конституційним. По суддям та військовим вже давно КС виніс рішення про неконституційність їм обмеження розміру пенсії. Подібна скарга Атаманчук В. прийнята КС до розгляду 10.07.2023р. а слухання у відкритій частині були 25.10.2023р. суддя доповідач Головатий С. З 25.10.2023р. перейшли в закриту частину для винесення рішення і до сих пір там, уже пішов восьмий місяць подачі скарги, неспішать. А Атаманчук В. та Гафтонюк В. молодці, дяка і шана їм. І все це без допомоги Союзу Чорнобиль які замість того щоб добиватися збільшення виплат для другої категорії тільки ї думають як внести зміни в постанову 1210 щоб зменшити виплати первій категрії, є там такий діяч як Іван Михайлович який тільки і вносить смуту і роздріб в чорнобильські ряди, тим самим працює на Мінсоц та ПФ, які вже дивляться на тих старих які все життя гріються в Союз Чорнобиль, як на умалишонних типу добились в постанові 1210 деяких покращень, тепер їм те що добились не таке подайте інше. А вони все носяться зі змінами до постанови 1210 по первій категорії. Ідіоти.

Владимир сказав...

Не понял - чему все радуются? Отменил же ВСУ решения всех предыдущих инстанций. Хрен вам, а не заработанной пенсии.

1986 сказав...

Що тут розуміти друже. Люди радіють тому що хтось бореться і за це їм говорять молодці. Люди радіють тому що можливо переможуть, не всі ще в цій країні кончені. А то що верховний суд (даже на пишу з великої букви) випендрився, то як він міг щось проти влади, адже всі вони там замазані на хабарах тому в рот владі зазирають. Ч ви не чули про їх голову Князева В.С.????

Дописати коментар