-->

21.05.11

Під Києвом виженуть чорнобильців та збудуть аналог Рублівки

На місці урочища Старе село, що за два кроки від Троєщини в Києві, незабаром почнеться будівництво елітних котеджів, в яких будуть жити судді Верховного суду України та інші небідні громадяни - в тому числі, росіяни. Навколо будівництва вже  розгорнулось кілька скандалів. 

На місці намитої ділянки раніше розташовувалися дачні наділи чорнобильців, які їм виділила у 1991 році сільрада села Троєщина без права на капітальне будівництво. Чорнобильцям відмовили в приватизації ділянок, що є порушенням закону. Крім того, зведення котеджів поставить хрест на довгобуді опікового центру, в який держава вклала чималі кошти. Та й жителі сусіднього села Троєщина заперечують проти віп-будівництва: багатенькі господарі котеджів перекриють селянам дорогу до річки та галявин для випасу худоби. 

У далекому 2006 році 29 вересня Київрада виділила ділянку в 11 га на березі Десенки під котеджне містечко. Тоді цю землю з «зеленої зони» перевели в категорію «садибно-житлового будівництва» і віддали Верховному суду. І ось через майже п`ять років тут, нарешті, почалися роботи. 

По сусідству з суддівським селищем забудовується котеджне містечко «Деснянський». На його території знаходяться 335 житлових будинків площею від 166 до 750 «квадратів». У відкритому доступі можна виявити ціни тільки на невеличкі будинки - за них просять 2,5 млн. грн. і більше. 

«Деснянський» стане містечком закритого типу з багаторівневою системою охорони. У ньому передбачені супермаркет, кафе, ресторан, салон краси, фітнес-центр, аптека, спортивні та дитячі майданчики. Крім того, на території містечка багатії облаштували штучне озеро площею 2,6 га із зонами відпочинку. 

Мешканці села Троєщина кажуть, що, за чутками, всім елітним будівництвом заправляють росіяни. До речі, незважаючи на те, що майже всі будинки на ділянці добудовані, строком закінчення робіт значиться 3-й квартал 2013 року. Селяни впевнені, що до цього часу вони не зможуть відпочивати, як сьогодні, на березі Десенки. 

За матеріалами: «Газета по-київськи»

Немає коментарів:

Дописати коментар