-->

27.10.11

Тігіпко займатиметься поліпшенням соціального захисту ветеранів війни

Кабінет Міністрів України 26 жовтня своєю постановою створив Консультативну раду з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни та затвердив Положення про неї. Очолив Консультативну раду віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Про це ForUm'у повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Мінсоцполітики розробило проект відповідного акта на виконання пункту 5 Меморандуму про взаємодію і співпрацю, який був підписаний урядом та Українським союзом ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) 30 вересня ц.р. з метою збереження злагоди у суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, створення належних умов для їхньої життєдіяльності.
Акт уряду спрямований на забезпечення подальшої взаємодії у вирішенні протягом п'яти років питань соціального захисту ветеранів війни. Передбачається, що Консультативна рада буде опрацьовувати пропозиції щодо вдосконалення законодавства з урахуванням збільшення розмірів соціальних виплат, які передбачено змінити у 2012 році, а також буде розглядати питання щодо визначення джерел додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду.

Крім того, рішенням Кабміну також створено Консультативну раду з питань поліпшення соціального захисту громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, та затверджено Положення про неї. Проект відповідного акта був підготовлений Мінсоцполітики на виконання Меморандуму, підписаного урядом і Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль Україна».


Немає коментарів:

Дописати коментар