-->

27.10.11

Діти-чорнобильці зможуть вступати до вишів тільки за співбесідами

Випускники, що потрапляють під дію закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, будуть вступати до вищих навчальних закладів тільки за результатами співбесіди.

Про це сьогодні, 27 жовтня, на прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Вона зазначила, що в умовах прийому до вищих навчальних закладів у 2012 році залишається, як і минулого року, додавання балів до результатів ЗНО для призерів 4-го всеукраїнського конкурсу учасників олімпіад: на рівні першого ступеня – 50 балів, другого – 40 балів, третього – 30 балів.
Крім того, для слухачів курсів підготовки на інженерні і природничо-математичні спеціальності додаватимуть до 20 балів у тих навчальних закладах, де вони проходять курси підготовки.

Подавати документи, як і раніше, можна максимум у пять ВНЗ – на три спеціальності в кожному з них.

Водночас Лариса Середяк повідомила, що в проекті закону «Про вищу освіту» є пункт про вступне випробування у ВНЗ. І якщо цей законопроект буде прийнятий, відповідно, потрібно будуть вноситись зміни до умов прийому.

Немає коментарів:

Дописати коментар