-->

25.01.12

Політика облдержадміністрації та чорнобильці

Відбулося засідання Консультативної ради з вирішення соціальних питань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Мова йшла про виконання умов Меморандуму про взаємодію та співробітництво між обласною державною адміністрацією та обласними об’єднаннями “Чорнобильці Буковини” і “Союз Чорнобиль України”. За інформацією начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богдана Сеньківа, асигнування на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи склали понад 2,1 млн. грн.


Меморандумом було також передбачено фінансову підтримку обласного об’єднання “Чорнобильці Буковини”. Так, у поточному році для забезпечення статутної діяльності організації виділено кошти в сумі 50 тис. грн., у минулому році на ці потреби було спрямовано 6 тис. грн., а протягом десяти років кошти взагалі не виділялися. Крім того, за словами Богдана Сеньківа, Головне управління праці та соціального захисту населення визнано головним розпорядником коштів за бюджетною програмою “Забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи” і при надходженні коштів буде створена обласна комісія, до складу якої будуть включені представники громадських організацій.

Під час засідання розглянуто також питання про перерахунок пенсій та стан надання медичної допомоги особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зважаючи на те, що у зв’язку з недостатнім фінансуванням досить складною залишається ситуація з медикаментозним забезпеченням зазначеної категорії осіб, Михайло Папієв висловив готовність допомогти у вирішенні цього питання шляхом залучення позабюджетних коштів. “Не зважаючи на те, що бюджетні можливості обмежені, ми визначимо пріоритети, щоб вирішити найбільш актуальні питання”, – відзначив керівник крайової виконавчої влади. Він висловив готовність до подальшої співпраці з організаціями чорнобильців та запевнив, що завдяки взаєморозумінню поступово вдасться віднайти додаткові можливості і вирішити всі порушені питання. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар