-->

25.01.12

И.ШУРМА: СОЦИАЛЬНАЯ ЗАЩИТА ЧЕРНОБЫЛЬЦЕВ УЛУЧШИТСЯ

И.Шурма: Социальная защита чернобыльцев улучшится
Как сообщил журналистам вице-губернатор Игорь Шурма, значительная часть чернобыльцев получала пособие до 2000 грн. Теперь принято решение о повышении пособий.

Насколько пособие будет повышено, зависит от того, какую зарплату получал ликвидатор на момент работы в Чернобыльской зоне. "Ведь там работали как солдаты, получавшие 7 рублей в день, отметил зампред облгосадминисрации, - так и другие специалисты, уровень зарплат которых был выше". Кстати, теперь уже нет варьирования по годам работы в зоне.

2 коментарі:

miotez сказав...

Шурма ты же получаешь зарплату, откажись от нее, и живи на пособие, почему у меня забрали пенсию и предлагают жить на пособие? Почему все через жо*у?И это все подносится как покращення, мне говорят что мне стало жить лучше, что обомне беспокоятся прямо готовы задушить в обьятиях, лучше молчи не говори дурню и так люди вас ненавидят.

Турбаївський Ігор Васильович сказав...

Шановні друзі-Чорнобильці. Після того як "осучаснили" нам пенсії "добродії" чиновники,я знову відкрив наш Чорнобильський Закон, і ось що зрозумів,вже тоді в 1991 році законодавці розуміли, що при побудові капіталізму можуть ліквідовуватись реорганізуватись підприємства, тобто ставати банкротами, будуть пропадати, а вірніше знищуватись документи, що було зроблено, доречі по телефонному дзвінку, і таке інше, тому- то вони і приділили дуже багато уваги пенсійному законодавству в нашому Законі. Ви подивіться скільки статей стосується пенсійної теми. Також вони зробили і верхню межу тобто 3000крб.це середня заробітна плата. Ми всі пам*ятаємо, що на ліквідації були люди з усьго Радянського Союзу.Там були і військові, і цивільні, і чиновники.Тобто вони були з різними заробітними платами та окладами. В когось вона була 80-крб. а в когось вона була 3000. Так от для того і була прийнята стаття 54/4 де чітко сказано, Що пенсія інваліда Чорнобильця не може бути меншою ніж 10,8,6 мінімальних пенсій в залежності від групи інвалідності. Оце і є та мінімальна межа для тих в кого були дуже малі заробітні плати на той час, і втих в кого були знищені довідки про заробітну платню які привозились ліквідаторами з аварії на свої підприємства.Після прийняття постанови КМУ №1210 ми маємо дуже великий дизбаланс в наших пенсіях від 1850грн до 8200грн. І це все у ліквідаторів-інвалідів. Хіба це справедливо. Невже це не дійде до Азарова??? Доречі по цій постанові нарахування вам можуть зробить тільки за вашим дозволом. Так, що є про, що подумати

Дописати коментар