-->

24.02.12

У Харкові мітингували афганці, чорнобильці та підприємці

Представники кількох громадських організацій Харкова сьогодні вийшли на пікет під стіни обласної державної адміністрації, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Близько сотні учасників – афганці, чорнобильці, підприємці, а також екологи – вимагали достойних пенсій, виступали проти високих податків та зборів. Також вони заявили про наступ на свободу слова в Україні. 

Сьогодні ж свою акцію під гаслом «Військовим – достойне життя» на майдані Свободи планували провести і представники Храківського обкому КПУ. Але суд, за словами комуністів, заборонив їм проводити мітинг.

Напередодні ж у Харкові попри судову заборону протестували пенсіонери та ветерани. Вони виступали проти рішення Конституційного суду, який раніше дозволив уряду на свій розсуд встановлювати розміри пенсій та соціальних виплат. І хоча заявку на мітинг від громадських організації «Всеукраїнський союз радянських офіцерів» і «Трудова Харківщина» суд не задовольнив, мотивуючи це тим, що акція завадить підготовці до Масляної на майдані, мітинг таки провели, але змінили програму заходу – скасували ходу.

У Києві близько 100 колишніх офіцерів Збройних Сил України також провели акцію протесту проти зменшення фінансового забезпечення ветеранів армії, колишніх воїнів-інтернаціоналістів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

1 коментар:

LOL сказав...

Підприємці та чорнобильці готують пішу ходу на Київ


Підприємці та чорнобильці ухвалили звернення до голови Львівської ОДА, Кабінету міністрів та Президента. Про це повідомив співголова Громадянського руху «Вперед!» Руслан Секела. За його словами, відповідні документи ухвалили сьогодні у Львові під час мітингу, де пікетувальники висловлювали невдоволення діями чинної влади. Як зазначив Руслан Секела, у підприємців та чорнобильців спільні вимоги - припинити соціальне знищення українського народу.

«У зверненні, яке ухвалили чорнобильці, вимагається від чинної влади зупинити дію «драконівського» рішення Конституційного суду щодо регулювання у ручному режимі соціальних виплат і щоб уряд виконав свої соціальні гарантії перед чорнобильцями та афганцями», - сказав він.

Окреме звернення, за словами співголови «Вперед!», було ухвалено від підприємців. У ньому перед урядом та президентом ставляться вимоги щодо необхідності створення в Україні прийнятних умов для ведення бізнесу.

«Ми вимагаємо скасувати єдиний соціальний внесок, не ухвалювати закон про внутрішню торгівлю і повернути фіксований патент. Також ми вимагаємо до кінця року продовжити мораторій на перевірки дрібного бізнесу, тому що ми розуміємо, що це передвиборчий рік і буде багато бажаючих заробити на підприємцях. Тому ми хочемо, щоб дали можливість спокійно працювати», - сказав він.

За словами Руслана Секели, протягом березня подібні акції протесту різних соціальних груп відбудуться в усіх регіонах Україні і завершальна акція протесту буде у Києві.

«Якщо реакції влади не буде, то з усіх областей України до столиці буде організовано пішу ходу», - сказав він.

Акцію протесту підтримала народний депутат Наталія Королевська. За її словами, відстояти свої права громадяни зможуть тільки об’єднавшись, оскільки від цього залежить майбутнє України. Вона наголосила, що сьогодні важливими є як захист робочого місця, так і захист права власного голосу, оскільки без захисту кожного громадянина не можливий захист інтересів держави.

Участь у заході, окрім активістів Громадянського руху «Вперед!», громадських організацій «Наступ» та «Підприємці Поділля» взяли представники різних чорнобильських організацій, зокрема «Матері Чорнобиля», «Покоління Чорнобиля», Львівське відділення «Союз. Чорнобиль. Україна» та інші.

Дописати коментар