-->

07.02.12

Анонс Прес-конференція «Льодовиковий період-2» на заповідних територіях: не випадковість, а політика?»

8 лютого, у середу, о 12:00 відбудеться прес-конференція про відмову у фінансуванні заповідників та національних парків, що підпорядковуються Державному лісовому агентству. Через це, а також через те, що багатьох працівників можуть звільнити з посад, національні парки перетворяться на звичайні лісгоспи, де лісівники почнуть лісоповал. Екологічні організації вбачають у цій ситуації загрозу планомірного знищення власне заповідної справи в Україні.
Що очікує українські заповідники та національні парки у найближчий час? Своїми міркуваннями поділяться учасники прес-конференції:

- Ярослав Мовчан, голова Національного екологічного центру України, доктор біологічних наук,
- Антон Влащенко, старший науковий співробітник Національного природного парку «Гомольшанські ліси»,
- Марія Фатікова, голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України.

На прес-конференцію також запрошений Іван Заєць, народний депутат Верховної Ради України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Час: 8 лютого, 12:00
Місце: приміщення Оргуського інформаційного центру (Київ, вулиця Урицького, 35, вхід з лівого крила будівлі)

Контакти:
Ярослав Мовчан, iar57@i.ua, 050 386 77 39
Антон Влащенко, vlaschenko@yandex.ru
Марія Фатікова, fatikova@necu.org.ua, 095 602 86 06

Довідка:
Сьогодні однією з основних цілей розвинутих країн світу є збільшення площ природно-заповідного фонду. Згідно з Державною програмою формування національної екомережі України, на кінець 2015 року природно-заповідний фонд має становити 10,4% від площі країни. Уже 2012 рік, але частка охоронюваних територій становить трохи більше 5%. Свавільно скасовуються навіть уже існуючі об’єкти природно-заповідного фонду. Ліквідовано державний орган, який був відповідальним за управління територіями природно-заповідного фонду, виявляються все нові захоплення земельних ділянок заповідних територій чи посягання на них.

Завантажити анонс у форматі .doc
http://gallery.mailchimp.com/5c514241e2a5c10d57c26089c/files/Anons_Lyodovykovyj_period.docx

Немає коментарів:

Дописати коментар