-->

10.03.12

Ю.Андреева уже разделил чернобыльцев, теперь хочет разделить детей


Віце-премєр-міністру України - Міністру соціальної політики України Тігіпку С.Л.

Вих.№ 215
від 05.03.2012р.
Віце-прем'єр-міністру України -
Міністру соціальної політики України
Тігіпку С.Л.
                                      
«Щодо розробки та прийняття
державної програми «Діти Чорнобиля»
Шановний Сергію Леонідовичу!


         Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» на підставі Вашого доручення за підсумками наради від 17.02.2012р. під Вашим головуванням про виконання положень Меморандуму між Урядом України та ВГОІ «Союз Чорнобиль України» від 30.09.2011р. надсилає Вам концептуальні пропозиції щодо прийняття законодавчого акту, який би регулював соціальний захист дітей, які народилися від учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (які працювали лише на проммайданчику ЧАЕС) або від громадян, які були евакуйовані в 1986 році з зони відчуження ЧАЕС.
Ці батьки отримали значні дози радіаційного опромінення, які перевищували аварійні дози опромінення, тому є ризик, що в їхніх  нащадках  відбудуться  віддалені ефекти опромінення,  мають когнітивні розлади та зниження імунного статусу. Крім того,  науковий досвід аналізу наслідків попередніх ядерних та радіаційних аварій або  інцидентів, дає підстави, що  в 3-4 поколінні  постраждалих від надмірного радіаційного опромінення неминучі загрози росту онкологічних захворювань та захворювань крові.

Згідно діючого законодавства діти, які народилися від постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, по досягненні ними 18 років позбавляються всіх форм соціального захисту з боку держави.

В Росії та Республіці  Білорусь  діти і після 18 років продовжують перебувати на диспансерному обліку. У  випадку захворювання,  лікування потерпілих  дітей  забезпечується  державою. 

Японія впродовж  66 років після ядерних бомбардувань взяла на себе зобов’язання, повністю забезпечувати щорічний медичний огляд та діагностування дітей, які народилися від жертв атомної катастрофи. При  необхідності всі вони отримують безкоштовну медичну допомогу, в тому числі  профілактичну. Програма уряду  Японії  більш вдосконалена  ніж у Російській Федерації.   Україні необхідна не менш ефективна, довготривала програма попередження набутих медико-біологічних наслідків Чорнобильської катастрофи.

Прошу Вас, шановний Сергію Леонідовичу, надати відповідні доручення щодо розробки державної програми  «Діти Чорнобиля».


Додаток на 2 арк.

З повагою,

Президент

ВГОІ «Союз Чорнобиль України»                                  Андреєв Ю.Б.

  

                  

І.Обґрунтування  державної програми «Діти Чорнобиля».
                                             

  1. Визначення категорій :

Діти, народжені від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії та      евакуйовані з зони відчуження в 1986 році (орієнтовно 30 тис. дітей);
Згідно  діючого законодавства України,   чорнобильські діти після 18 років втрачають  статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

  1.  Медико-біологічне обґрунтування:

Батьки  цих дітей отримали значні дози опромінення, наближені до аварійних. 
Необхідно зберегти для цієї категорії дітей диспансерний огляд, включно до 4-го покоління, незалежно від віку (медичні висновки за НЦРМ).
Посилаючись на прогнози попередніх ядерних та радіаційних аварій та інцидентів, які вже  проаналізовані біофізиками, в 3-4 поколінні  постраждалих від надмірного радіаційного опромінення неминучі загрози росту онкологічних захворювань та захворювань крові.  Необхідні профілактичні заходи, які б попередили та знизили ризики цих масових захворювань.

  1.  Закордонний досвід та аналогії:

В Росії та Республіці  Білорусь  діти і після 18 років продовжують перебувати на диспансерному обліку. У  випадку захворювання,  лікування потерпілих  дітей  забезпечується  державою. 
Японія впродовж  66 років після ядерних бомбардувань взяла на себе зобов’язання, повністю забезпечувати щорічний медичний огляд та діагностування дітей, які народилися від жертв атомної катастрофи. При  необхідності всі вони отримують безкоштовну медичну допомогу, в тому числі  профілактичну. Програма уряду  Японії  більш вдосконалена  ніж у Російській Федерації.


ІІ. КОНЦЕПЦІЯ. Концепція законодавчо закріплених гарантій соціального захисту 
дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи


  1. Визначення дітей, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи:
  1. народжені  від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 2кат.;
  2. народжені від евакуйованих із зони відчуження або тільки  з 10 км. зони;
Соціальний захист дітей, потерпілих від  Чорнобильської катастрофи. Пільги та компенсації .

  Мають право на:

- безкоштовне проведення  щорічної медичної діагностики стану здоров’я та диспансерного лікування, при необхідності,  отримання реабілітації у спеціальних державних установах з обов’язковим внесенням на облік до реєстру «Діти Чорнобиля»;

-безкоштовне отримання медичної допомоги в межах України( незалежно від форм власності); 

-безкоштовне  придбання ліків за рецептами лікарів, а також безкоштовне позачергове зубопротезування в державних установах (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та матеріалів, прирівняних до них за вартістю, що визначається Міністерством охорони здоров'я України);

-першочергове щорічне безплатне надання санаторно-курортних путівок на території  України;

-зменшення пенсійного віку на 5 років;

-професійна підготовка та безкоштовне навчання в державних та комунальних установах. Після набуття професії держава гарантує   забезпечити першим робочим місцем;

-доплата за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи у вигляді додаткової пенсії в розмірі 20% від передбаченої.

http://www.souzchernobyl.org/?section=3&id=1950

4 коментарі:

Толян сказав...

Андреев урод и проститутка только и может выполнять поручения своих хозяев.Когда этот холуй уже успокоится?

Анонім сказав...

Что за идиотизм "(які працювали лише на проммайданчику ЧАЕС)". Это опять только станционники. А где остальные ликвидаторы аварии - УС ЧАЭС, ГЭМ, САЭМ, ЮТЭМ, Химзащита и т.д.? Фактически станционники сделали аварию, а ликвидировали её другие. Станционники выполняли свою профессиональную работу и только! А теперь требуют какие-то преференции.

zkylasova@mail.ru сказав...

Зоя комментирует: Андреев будет защищать интересы детей так же, как уже защитил наши интересы -евакуированных с г.Припять

Анонім сказав...

Андреев когда ты успакоися, или ты думаещь станеш депутатом? никогда этого не будет потоммму что ты обидел народ, как мы ошибались когда тебе выбирали, у тебя не человечности, а нужно было выбрать Шовкошитного и Союз Чернобыль Украины был бы для народа. Зачем тебе дети. ты уже своим все сделал что нужно квартиру за счет нас приобрел.Гнать метлой тебя

Дописати коментар