-->

04.03.12

Спорудження арки на ЧАЕС додає потенційних небезпек – Ю.Андрєєв

Спорудження нового конфайменту – так званої "арки" - над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС створює додаткові загрози, зокрема, й для Києва. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив президент Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв.

За його словами, в арки дуже ненадійний фундамент. До того ж досі немає повного комплекту документів на її спорудження, хоча будівництво уже почалося. "

Коли почалися земляні роботи зі спорудження фундаменту арки, активність повітря у 30-кілометровій зоні зросла у понад тисячу разів. Це реальна небезпека, у тому числі і для Києва", - застеріг чорнобилець.

Ю.Андрєєв наголосив що, арка, розрахована на 100-150 років, дуже дорого коштує зараз, а після введення в експлуатацію коштуватиме в десятки разів більше. При чому експлуатаційні затрати доведеться оплачувати самій Україні.

"Єдине, чому уряд, до того ж будь-який, хапається за цей проект, який не вирішує жодної проблеми, котрі існують усередині саркофага, - щоб надійшли живі євро. І все", - вважає голова чорнобильської організації.

На його переконання, простішим і надійнішим проектом було б створення своєрідної "зеленої галявини" на місці ЧАЕС. Для цього потрібно було б укріпити стінки ЧАЕС, залити реакторні приміщення пінобетоном або полістиролом, щоб припинити міграцію радіонуклідів, викачати радіоактивні ґрунтові води і після цього засипати ґрунтом. Утворений пагорб, за словами Ю.Андрєєва, "можна було б гідроізолювати, вкрити бетонною оболонкою, ще одним шаром ґрунту - і ми отримали б зелену галявину".

Нагадаємо, як раніше заявляв Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, будівництво нового саркофага на Чорнобильській АЕС уже розпочалося. Монтаж арки на майданчику АЕС планується розпочати вже у квітні.

Джерело: УНН

12 коментарів:

Анонім сказав...

ДА ДЕЙСТВИТЕЛЬНО САРКОФАГ НЕ НАДЕЖНЫЙ,КАК И САМ АНДРЕЕВ

Анонім сказав...

андреев УРОД!!!

vladimir.razvedrota сказав...

Ну и хрен с ним! Теперь ни я ни мои сыновья, ни друзья и знакомые и пальцем не пошивелим если будет какая нибудь авария, пусть Тигипка, Андреев и им подобные своей задницей закрывают, а я посмотрю, как это будет выглядеть....

Анонім сказав...

Какие у него проявляются качества... и забота о Стране... И во всем то он разбирается ............ Надо же какой умный , а мы недооцениваем такого гения.

Анонім сказав...

Обратите внимание. Этот деятель уже два месяца не объявляется на своем сайте...

Анонім сказав...

А нахрена мы ему теперь нужны? Он себе пенсию нашими руками выбил, а теперь можно и о саркофаге поговорить, попиаритса - "заботливый" ты "наш"...су...

Анонім сказав...

андреев , паскуда, чтоб ты сдох , мразь недостойная имени ЛИКВИДАТОР, Тебе и твоим прихвостням отольются страдания настоящих ЛИКВИДАТОРОВ и ты, падаль, ответишь за свои "деяния".

Анонім сказав...

андреева засунуть под арку и оставить там.

БОРИС ЧЕРКАССЫ сказав...

((хороек )--ОПЯТЬ ПИАРИТСЯ УЖ ОЧЕНЬ ОН АКТИВЕН В ПОСЛЕДНЕЕ ВРЕМЯ ТОЛЬКО НЕ ЗАБОТОЙ О ЧЕРНОБЫЛЬЦАХ. ПРИЗЫВ--ВЫХОДИТЕ ВСЕ ОТ ЭТОЙ ПРОДАЖНОЙ ТВАРИ. ВЫХОДИТЕ И ЕГО ОРГАНИЗАЦИИ.

Александр Санников сказав...

Да, не слушайте вы Ю. Андреева. Знаю его давно. БОЛТУН из болтунов. Второй саркофаг нужен для разборки ненадёжного "Укрытия" и всего, что под ним.

Анонім сказав...

Ларчик просто открывается. Балога с Андреевым откатами делится не будет сто процентов, Балога на него плевал. Но, если косточку кинет, Андреев запоет по другому. Не ну обидно когда "ярого" "защитника" чернобыльцев к свиному корыту не подпускают.

Анонім сказав...

Ждем пополнения - ликвидаторов 2011-2012 гг.

Дописати коментар