-->

19.04.12

Буковинські “чорнобильці” від держави житла не дочекаються

Новини Чернівців
“Чорнобильці” Чернівецької області найближчим часом не дочекаються житла від держави через відсутність фінансування. Як повідомили у прес-службі ОДА, черга з тих, хто чекає житла налічує 267 родин. 

- Ми маємо 267 родин, які стоять в черзі на житло, - каже начальник відділу з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Тимчук. - Ці видатки поки не фінансуються, але серед цих родин є 53 сім’ї, які мають право на позачергове отримання квартири, тобто це ті буковинці, які отримали статус інвалідності внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ще 132 особи мають статусом інвалідності ІІ категорії та 82 осіб, які були евакуйовані із зони радіоактивного забруднення у Чернівецьку область. 

Залишається недостатнім рівень забезпечення їх спеціалізованим медичним лікуванням, - зазначила Наталія Тимчук, - тому уряд запланував удвічі збільшити відповідні видатки в держбюджеті на цей рік.

Проте, цьогоріч Чернівецькій області для виплати компенсацій та допомог «чорнобильцям» передбачено майже 9 млн. гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар