-->

19.04.12

Галина Пастух: Влада повинна піклуватися про чорнобильців не у переддень якоїсь дати, а системно - протягом року

Більше чверті віку років в Україні відзначається трагічна дата в історії держави – річниця Чорнобильської трагедії. Про заходи на рівні області, що проходитимуть напередодні 26 квітня поцікавився заступник головного редактора "Народного слова" Володимир Бабич у заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух.

- Ми повинні проводити заходи не під якусь певну дату, а системно і напружено працювати протягом усього року, - підкреслила Галина Пастух. 

Яскравим свідченням того, що це не просто слова може слугувати той факт, що Кіровоградську область оминули акції протесту чорнобильців і афганців, якими були охоплені взимку найбільші обласні центри країни.

У переддень річниці аварії на Чорнобильській АЕС в обласному центрі відбудеться хода і покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобиля, виплачуватимуться одноразові грошові допомоги цій категорії громадян та дітям-чорнобильцям –здавалося б усе як завжди, але це лише незначна частина тієї роботи, яка проводиться в цілому протягом року.

Так, як розповіла Галина Пастух, уже розпочалася серія робочих поїздок спеціалістів головного управління праці і соціального захисту населення до сіл компактного переселення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – Бутівського (Олександрійського району), Голубієвичів (Компаніївського району) і Несваткового (Олександрівського району), де люди спокійно, в комфортних для них умовах, діляться своїми бідами і проблемами, які повинна вирішувати влада.

5 коментарів:

Анонім сказав...

Как хорошо в области Кировоградской жить. Ни тебе протестов. Ни тебе пикетов. Народ прямо с утра, каждый день, любит и просто обожает действующую власть и готов пойти ради неё любимой на любые испытания. Особенно хорошо живётся инвалидам-чернобыльцам. Ведь Кировоградщина, единственное место на Украине, где продолжает в полном объёме действовать 796-й чернобыльский Закон и мгновенно выполняются решения судов по отсуженным пенсиям. Просто Рай в отдельно взятой области. И зачем тогда местным чернобыльцам приезжать в Киев и отстаивать свои права? Они все свои проблемы давно решили. Завидую белой завистью и желаю счастья.

воля сказав...

они что в другой украине живут или законы новые туд не доходят

света сказав...

я-чернобылец ,неужели это правда за Кировоградскую обл ..с трудом верится. Тигипко говорил, не дай Бог узнаю,что платят,-посажу всех

Турбаївський Ігор Васильович сказав...

Я Олександрієць,і те, що каже цей посадовець по відношенню до нас ліквідаторів Кіровоградської обл.м*яко кажучи неправда, а якщо бути точнішим, то брехня.На протязі більше 25-років ми Олександрійці, а це 2-ге місто після обласного центру, намагаємось запросити до нас комісію з Києва, для перевірки правильності нарахування нам пенсій, так от дальше Кіровограда ця комісія не їде. Я думаю ви самі можете зрозуміти чому.У 1995році я разом з товаришами в виконкомі об*явив голодовку. Ото шуму було, після того 2,8 років доказував,що я ліквідатор-чорнобилець. Так, що не заздріть, нема чому заздрити. У нас не область, у нас БОЛОТО.

Анонім сказав...

гордеев .такая же и хмельницкая область.пока будут андреевские председатели там шустрить толку не будет.все они фальшивые и выступать им нельзя.лишат статуса.а им есть что терять.главный якимчук.

Дописати коментар