-->

19.06.12

Тігіпко пояснив, як зламає корупційні схеми у сфері оздоровлення чорнобильців

КИЇВ. 19 червня. УНН. Віце-прем’єр-міністр України – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко пояснив, як його відомство планує зламати корупційні схеми у сфері оздоровлення чорнобильців, повідомили УНН в прес-службі міністерства.

"Зараз механізм забезпечення путівками чорнобильців недосконалий. Людям вручають путівки, закуплені за результатами тендеру, і часто складається так, що вони змушені їхати в санаторій, який їм може не підійти. Ми пропонуємо, щоб люди самі обирали заклад, в якому їм буде зручно оздоровитися і який підходить їм за медичними показаннями, а держава оплачувала лікування", - зазначив Тігіпко.

Віце-прем’єр додав, що відмова від тендерів дозволить уникнути корупції, адже Мінсоцполітики буде перераховувати кошти безпосередньо санаторіям.

"Люди матимуть вибір, де їм лікуватися. Корупційні схеми буде зламано", - додав Тігіпко.

Він також нагадав, що Мінсоцполітики вже впровадило аналогічний підхід до забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації: тендери скасовано, інвалідний візок чи протез людина отримує за індивідуальною заявкою.

Довідка: У 2012 році на оздоровлення постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи передбачено 370 млн. грн. 354 санаторно-курортних заклади отримали ліцензію на право провадження медичної практики. Порядок вибору, перелік таких закладів, адреса та їх спеціалізація будуть опубліковані на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Джерело: УНН



2 коментарі:

RRRRR сказав...

Если бы уважаемый господин Тигипко  действительно хотел сломать коррупционные схемы в оздоровлении чернобыльцев, он отдал бы эти 370млн. каждому чернобыльцу. Циничный выскочка.

Vlad сказав...

Интересно ...хоть бы один депутат из воспользовался теми путевками ,что предлагают чернобыльцам? Или им западло отдыхать в таких клоаках.

Дописати коментар