-->

29.08.12

17 вересня чорнобильці проводять акцію протесту

Звернення до чорнобильської громадськості ініціативної групи з проведення безстрокової акцій протесту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, евакуйованих в 1986 році з 30-ти кілометрової зони ЧАЕС

Дорогі брати і сестри!

Звертаємося до всіх, хто стояв пліч-о-пліч у горнила страшної біди, що у свій час насунулась на Україну і світ, а також тих, хто першим прийняв на себе удар радіоактивної Чорнобильської стихії!

Тоді, у ті важкі для країни часи, як і за великим рахунком донедавна, ми всі були рівні: не було серед нас ані шахтарів, ані колгоспників, ані вчителів, ані солдатів і офіцерів – ми з Вами ділили все порівну і нас об'єднувало одне слово - чорнобильці!

Вже 10 місяців, як за подачею центрального керівництва громадської організації "Союз Чорнобиль Україна", нинішньою владою нас розділено на заслужених і не заслужених, обраних і другосортних. Шляхом запровадження надуманих механізмів з виплат пенсій із заробітку, отримуваного за роботу в зоні ЧАЕС, більшість із нас опинилися на межі виживання.

Порушуючи Конституцію та чинне законодавство, нинішня влада підло принизила 87% тих з нас, хто за своїм соціальним статусом не міг тоді мати достойної зарплати. Єдиною нашою надією і впевненістю у завтрашньому дні на гідний залишок життя – були, є і залишаються незмінними Конституція та Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", які чітко регламентують наші права та дають хоча б надію на збереження нашого життя.

Зараз ми доведені до відчаю і підійшли до того рубежу, за яким безнадійність і порожнеча. Все це відбувається на фоні того, що лише 13% обраних чорнобильців отримали статус VIP-пенсіонерів, серед яких в основному колишні чиновники – високопосадовці та колишні працівники ЧАЕС, решта ж чорнобильців – змушені отримувати виключно мінімальні пенсій по інвалідності.

За своїми збоченими "понятиями", нинішня влада та центральне керівництво "Союз Чорнобиль Україна" підмінили закон, обов'язок, честь, гідність і совість на одне лише для них святе мірило – це власна кишеня.

Нинішні можновладці вважають, що всі наші домагання поліпшити наше становище – зухвалість, яка лише ображає їх, а будь які наші дії розцінюються не інакше – як протизаконні.
Нинішня влада не звертає уваги не лише на рішення судів, винесених іменем України, але й ніяк не реагує на звернення і пропозиції, що надходили від не проурядових громадських чорнобильських організацій, особистих звернень ліквідаторів і евакуйованих в 1986 році з 30 км зони ЧАЕС щодо розумного вирішення нагальних питань пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та виключно у рамках правового поля України.

Нажаль, всі наші волання залишаються марними, оскільки нинішні можновладці нас просто не чують, а центральне керівництво "Союз Чорнобиль України", з подачі тієї ж влади, монополізувало право вирішення всіх життєво-важливих соціальних питань без урахування думок і побажань не лише громадських чорнобильських організацій, але і самих постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, що, фактично, становить більшість. Така ситуація не залишає нам нічого іншого, як вдатися до останніх засобів захисту своїх законних прав – до протестних акцій.

У зв’язку з викладеним, заявляємо про проведення с 17 вересня 2012 року, з 10 год., безстрокової акцій протесту ліквідаторів і евакуйованих в 1986 році з 30 км зони ЧАЕС, перед будівлею Міністерства соціальної політики в м. Києві, з вимогою – змінити своє ставлення до ліквідаторів та евакуйованих, шляхом коригування дискримінаційної та антисоціальної Постанови Кабінету Міністрів України №1210 від 23 листопада 2011 року "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та відновлення пенсійного забезпечення зазначених категорій громадян, згідно Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", в тому числі з урахуванням рішень судів.

Станемо пліч-о-пліч, як багато років тому, без будь-яких політичних симпатій і вимог та доведемо нинішній владі, що ми вільні і живі не тому, що бережемо себе, а тому що робимо справу життя!

У випадку налагодження діалогу і прийняття наших законних вимог, залишаємо за собою право відмовитись від заявлених акцій протесту.

Водночас оголошуємо про початок збору підписів з усіх регіонів України на підтримку акції протесту та висунутих вимог, для подальшого їх надання в Міністерство соціальної політики України.

За доручення ініціативної групи з проведення акції протесту
митрофорний протоієрей Борис Бродовський 

Немає коментарів:

Дописати коментар