-->

06.07.13

Ігор Сабій вимагає розслідувати факт невиконання з боку ПФ судових рішень щодо соціяльних виплат чорнобильцям у Кам'янці-Подільському

5 липня 2013 року депутат-свободівець Ігор Сабій скерував запит на ім'я Генерального прокурора В. Пшонки та міністра соціальної політики Н. Королевської стосовно невиконання з боку управління Пенсійного фонду України в місті Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької области судових рішень, які набрали законної сили з питань соціяльних виплат громадянам-чорнобильцям.

До депутата-свободівця звернулися чорнобильці міста Кам'янець-Подільський та Кам'янець-Подільського району зі скаргою на дії Пенсійного фонду. Згідно із судовим рішенням, громадянам мали би нараховувати пенсію в збільшеному розмірі. Але протягом кількох останніх років люди таких виплат не отримують. Відповідно до ст. 124 Конституції України, судові рішення ухвалюють суди іменем України. Вони є обов'язковими до виконання на всій території держави.

Депутат-свободівець стурбований ситуацією, за якої пільгові категорії населення, зокрема чорнобильці, не отримують всупереч рішенням суду належної їм компенсації від держави. Невиконання рішень суддів з боку органів влади – проблема, яка надзвичайно часто стає предметом звернення громадян, тому потребує постійного контролю та втручання.

У запиті народний депутат вимагає негайно розслідувати ситуацію із виконанням судових рішень з боку управління Пенсійного фонду України в місті Кам'янець-Подільський та Кам'янець-Подільському районі з питань соціяльних виплат громадян та вжити відповідних заходів реагування.


Немає коментарів:

Дописати коментар