-->

07.11.13

Виступ народного депутата Капліна (УДАР) у Верховній Раді - 06.11.2013

13:30:04
КАПЛІН С.М.

Шановні виборці, шановні колеги! Я би хотів кілька слів сказати про ті законопроекти, які щойно більшість провалила, точніше, Партія регіонів.

Ціна питання була всього 400 мільйонів гривень. Якщо ви порахуєте, скільки українцям обходиться ваш Президент Віктор Федорович Янукович, то ви побачите, що це рівно така сама сума. Півтора мільйони гривень на день витрачається на утримання Президента, тільки на утримання особисто Президента України, і 30 гривень, на 30 гривень на день живе середньостатистичний український пенсіонер.

Якщо ви подивитеся, скільки було вкрадено на закупівлі швидких для потреб Міністерства охорони здоров'я України, то це якраз половина цієї суми, 200 мільйонів гривень.

Ми пропонували законопроект, який мав на меті урівняти чоловіка з депутатським значком та в погонах із простим українським громадянином. Він був вами провалений. Ми пропонували збільшити пенсії чорнобильцям, збільшити пенсії інвалідам, військовим – ви провалили цей законопроект. Подивіться, у якому стані знаходяться наші ветерани, яких ми сьогодні удостоїли, скажемо, своєю… хвилиною мовчання: 1032 гривні середня пенсія ветерана, тоді як у Білорусії – 2050, а у Росії – 4000. Від 6 до 12 тисяч пенсія у ветерана Великої Вітчизняної війни у Європі.

Ми вимагаємо щоб цей законопроект вами був проголосований. Ми розуміємо, що несемо повну відповідальність за кожного пенсіонера, який збудував нам країну. Ми усі разом повинні все-таки нагадати Катеринчуку, який говорив, що пенсіонери на ходять на акції протесту. Вони ходять! І, наприклад, пенсіонери з мого округу, з міста Полтави, довели це.

І я би вам хотів сказати, вони прийдуть у 2015 році на головну акцію протесту у своєму житі за останні 20 років. Вони прийдуть проголосувати проти Януковича, за Віталія Кличка. І буде Україна без ГМО, без грабіжників, мажорів…

Немає коментарів:

Дописати коментар