-->

06.11.13

Українці залишаються одними з найбідніших у Європі - ми на передостанньому місці серед 42 держав

За рівнем купівельної спроможності українці як і раніше залишаються одними з найбідніших жителів Європи, посівши передостаннє місце рейтингу серед 42 держав. Такі дані щорічного звіту «Купівельна спроможність Європи 2013/2014», підготовленого експертами міжнародної компанії GfK.

Купівельна спроможність відображає середню кількість грошових коштів, отриманих кожним жителем держави за рік після сплати податків, і які призначені для покриття щомісячних споживчих витрат, таких як продукти харчування, транспорт, комунальні послуги, подорожі та інші.

Згідно з прогнозами фахівців GfK, в 2013 р. сукупний розмір купівельної спроможності європейських країн складе близько € 6,8 трлн, а в розрахунку на одного жителя Європи – € 12,890 тис.

За даними дослідження, найбільшою кількістю коштів на щоденні потреби володіють жителі Ліхтенштейну (€ 58,844 тис.), що в 4,5 рази більше середньоєвропейського значення. Трійку найкращих у рейтингу також доповнили Швейцарія (€ 36,351 тис.) і Норвегія (€ 31,707 тис.).

Серед найбідніших країн, крім України, опинилися наші сусіди – Білорусь (€ 2,329 тис.) і Молдова (€ 1,284 тис.) , чий показник становить лише десяту частину середнього значення в Європі.

Середньостатистичний житель нашої країни має майже в шість разів менше грошей на щоденні витрати, ніж звичайний європеєць. За оцінками експертів, в 2013 р. купівельна спроможність на душу населення в Україні складе € 2,206 тис.

http://news.finance.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар