-->

09.12.13

Азарову “світить” до 10 років ув’язнення… за службовий злочин

Вона-2. Азаров повторює долю «папередниці», причому з цілковитим збігом у всіх деталях

Син Азарова публічно обурився тим, що опозиція не лише заважає уряду працювати над «пакращенням», а ще й сміється над працелюбною владою.

«Поки Президент перебував з візитом у Китаї, де обговорювалося підписання таких необхідних для України документів, ці політики дозволяли собі відкрито насміхатися над нашою державою», – поскаржився Олексій Азаров, цитує нардепа svobodaslova.in.ua. Разом з тим син прем’єра привітав себе і всю країну загалом із тим, що ворожі насмішки не завадили Віктору Федоровичу підписати в Китаї все, що потрібно. «А це означає, що поки опозиціонери закликають людей виходити на мітинги і провокують українців до бездіяльності, Президент та Уряд працюють, всупереч протестам, які згубні для економіки країни», – тріумфально сповістив Азаров-молодший.

Вам нічого це не нагадує? «Сталевар у домны грелся, дурью маялся шахтер, на завалинке расселся, прохлаждаясь, комбайнер… Все ударились в безделье, кто в разврат, а кто в веселье, и пропала бы страна, если б, отдыха не зная, честных рук не покладая, глаз правдивых не смыкая и косы не расплетая, не работала ВОНА!»

Невідомо, чи знайомий Азаров із популярним віршиком зразка 2009 року, але лозунг «Вона працює» явно запав регіоналам у душу. Коси, щоправда, ні у Миколи Янича, ні у Віктора Федоровича немає, але ж працюють – наче і насправді стать собі змінили! А народ, сволота така, тим часом під проводом опозиції на «йолках» розважається та під кабмінами байдики б’є. І по барабану їм, що там доблесний Віктор Федорович підписав: їх, нероб-дармоїдів, чомусь хвилює те, чого він не підписав. Тому публічне обурення регіоналів чисто по-людськи можна зрозуміти: ну як спокійно перенести таку невдячність? Була б дійсно в Азарова-старшого коса замість лисини, так, здається, впору на тій косі і вдавитися від образи.

Але ж ні: уряд у нас морально стійкий і готовий довести, що у сенсі працелюбності він – така ВОНА, що куди там трудовій ударниці Юлії Володимирівні. І поки інші базікають, він (вона? вони?) працює. Втім, копіювання чужого іміджу містить свої загрози: де останні два роки перебуває Вона-1, усі прекрасно знають. Можливо, це насмішка провидіння, але насправді у Вона-2 є реальні шанси повторити долю «папередниці». Причому з цілковитим збігом у всіх деталях.

Як відомо, Юлія Володимирівна загриміла до місць не дуже віддалених через звинувачення у тому, що у бутність прем’єром перевищила свої повноваження та особисто підписала тарифи з Москвою – без дотримання процедури. Це відбулося у січні 2009 року. Тепер перемотаємо плівку на без малого п’ять років уперед: на засіданні 21 листопада 2013 року Кабмін Азарова виносить рішення зупинити підготовку до Угоди з ЄС. Справа, погодьтеся, величезної важливості – куди там Юлиному газу.

А тепер, увага: деталі! 6 грудня у відповідь на журналістський запит «Еспресо TV» у Кабінеті Міністрів повідомили, що на засіданні 21 листопада були присутні лише 9 міністрів із 22. Працелюбний уряд того дня чомусь розповзся бозна-куди, ігноруючи процедуру, за якою засідання Кабміну вважається повноважним, лише «якщо на ньому присутні більше ніж половина посадового складу Кабінету Міністрів України», згідно зі ст. 46, п. 3 Закону України «Про Кабінет Міністрів України». І рішення Кабміну, за ст. 52 того ж документа, вважається законним лише тоді, коли ця більша половина проголосує за нього разом із прем’єр-міністром.

Прем’єр на засіданні був таки присутній, тут нічого не скажеш. І дійсно голосував – не придерешся. Але майже дві треті «посадового складу» на засідання не з’явилися: кудись пропали всі чотири віце-прем’єри, а разом із ними – і Богатирьова, Королевська, Захарченко, Лебедєв, Кожара, Козак, Колобов, Проскуряков і Прасолов.

Присутні були лише дев’ятеро.

Таким чином, підписавши рішення про зупинення євроінтеграції, працелюбний Азаров зробив той же самий злочин, що і Юлія Тимошенко, – порушив 365 статтю КК України: перевищення службових повноважень, від 2 до 5 років без тяжких наслідків, від 7 до 10 – із тяжкими наслідками.

Іронія в тому, що саме цю статтю ПР у часи процесу над Тимошенко відмовилася декриміналізувати. Тож тепер, можливо, настав час змінити свою думку – адже скільки б Азаров не імітував Вону, до харизми жінки з косою йому далеко, і Кокс із Квасневським йому передачки носити не будуть. Хіба що з Кремлю пришлють сухарів і махорки, але й те малоймовірно: Москва сльозам не вірить і переможених не любить.


Немає коментарів:

Дописати коментар