-->

12.12.13

ЄВРОМАЙДАН ПРОСУВАЄ НАШІ УСТРЕМЛІННЯ

Громадське об’єднання «Прикарпатбат Чорнобиль» 28 листопада повідомило владу і мерію Івано-Франківська про проведення в обласному центрі в День ліквідатора "Ходи пам'яті". У такий спосіб, оскільки на той час місцева влада не заявила жодного заходу по підтримці людей, котрі приборкували чорнобильського монстра, ми хотіли вшанувати жертви нашого батальйону - 67 дочасно померлих побратимів.

Сьогодні ситуація докорінно змінилась. Масові протиправні заходи влади проти людей, що сповідують європейські цивілізаційні норми співжиття і висловлюють недовіру існуючому режиму зумовлюють нас до інших дій. 14 грудня влада запланувала провести молебень на місці роками вистраждалого спорудження пам'ятника жертвам Чорнобиля в Івано-Франківську. Приєднання до цього заходу вважаємо не можливим через цинічне ставлення влади до народу України. Запланованої ходи не буде. 

Натомість ми сформуємо групу посланців на Київський Євромайдан, де підтримаємо недовіру владі, котра під покровом нічної темряви кийкує мирних демонстрантів, репресує продажними судами активістів громадянського спротиву, не виконує судових рішень і законів щодо надання мізерних матеріальних компенсацій людям, котрі усвідомлено ціною власного здоров'я і життя стали на заваді термоядерній світовій катастрофі. У їх числі були і воїни Івано-Франківського протипожежного батальйону, що протистояли радіаційній небезпеці 48 днів і ночей у 1986 році безпосередньо на четвертому реакторі ЧАЕС та на риштуваннях "Саркофагу".

Ми підтримуємо політичні наміри Євроайданів та висловлюємо щиру подяку протестувальникам, котрі жертовно і самовіддано, як і ми у 1986-му, стоять за звільнення багатостраждального народу від пут нинішнього режиму.

Ярослав Олійник, голова об’єднання.

Немає коментарів:

Дописати коментар