-->

12.12.13

Микола Костяк: Чорнобильці заслуговують мати всі переваги, визначені державою

«Сьогодні ми маємо змогу висловити щиру подяку героям-ліквідаторам, які стали на шляху ядерної стихії Чорнобиля та ціною власного здоров’я і життя зберегли майбутнє для нащадків», - сказав голова обласної державної адміністрації Микола Костяк під час засідання з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яке відбулося сьогодні, 12 грудня 2013 року, за участю голови обласної ради Віктора Пелиха та активу Херсонської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна».

В процесі засідання учасниками зібрання була зачитана заява Херсонської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», в якій члени організації закликають усі політичні партії та громадські організації об’єднатися навколо національних інтересів, не розбурхувати суспільство і не нагнітати напругу в трудових колективах, в начальних закладах, а також дотримуватися законності та порядку, не допустити блокування державних установ і підприємств, які забезпечують життєдіяльність суспільства.


Адже тільки так, за словами учасників засідання, керівництво держави зможе забезпечити стабільну соціально-економічну ситуацію в країні, сформувати бюджет таким чином, аби була змога допомагати усім представникам соціальної сфери.

Також присутні звернулися до голови облдержадміністрації з проханням посприяти активізації на державному рівні вирішенню питання реконструкції об'єкта над реактором 4-го енергоблоку, відомого всьому світові під назвою «Саркофаг». На що Микола Костяк відповів готовністю звернутися до центральних органів влади спільно з головою облради Віктором Пелихом, а також головою правління Херсонської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ігорем Поповим. 


Під час засідання Микола Костяк також зазначив, що в області на постійній засаді реалізуються ініціативи та завдання Президента України щодо покращення рівня життя усіх соціальних верств населення.

Так, у поточному році з обласного бюджету за програмою «Пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи» було виділено 150 тис. грн. на зубопротезування.


Крім того, учасники зібрання висловили свої думки щодо сьогоднішніх подій в країні. Під час обговорення Микола Костяк зазначив, що Віктор Янукович неодноразово наголошував на необхідності загальнонаціонального діалогу, круглого столу, який має привести до вирішення ситуації, що наразі триває в державі, до примирення та порозуміння. Він також зазначив, що влада діятиме виключно в рамках закону і ніколи не вживатиме сили проти мирних зібрань, а Президент України зробить усе належне для нормального функціонування країни, захисту прав та інтересів кожного її громадянина, забезпечення миру і спокою в державі. 


По закінченню засідання голова облдержадміністрації за самовіддану працю, та мужність, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесними грамотами голови обласної державної адміністрації учасників ліквідації наслідків аварії нагородив ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Євгенія Ільчука, начальника УМВС України в Херсонській області генерал-майора міліції, ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Валерія Літвіна, ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Людмилу Карпук.


Немає коментарів:

Дописати коментар