-->

13.12.13

Забезпечення соцгарантій чорнобильців є одним із пріоритетних завдань

Забезпечення соціальних гарантій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України В’ячеслав Коломієць, виступаючи на урочистих заходу до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. 

„Міністерство постійно працює над пошуками можливостей щодо посилення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Саме таке завдання поставила перед нами Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Зокрема, розроблено ряд нормативно-правових актів щодо удосконалення надання пільг та компенсацій таким категоріям населення”, – сказав В’ячеслав Коломієць.

Цими документами передбачено скасування необхідності встановлення зв’язку смерті померлого годувальника з Чорнобильською катастрофою, посилення соцзахистудітей, які втратили статус потерпілих осіб, а також надання грошової компенсації батькам потерпілих дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади з режимом короткотривалого перебування і не забезпечені харчуванням. 

Крім того, за його словами, Мінсоцполітики визначено головним розпорядником коштів бюджетних програм для чорнобильців. Зокрема, йдеться про забезпечення житлом та санаторно-медичними послугами таких громадян. Він також підкреслив, що задля реалізації цих програм розроблено відповідні постанови Кабінету Міністрів України. 

„Врегулювання зазначених питань сприятиме забезпеченню соціальних гарантій постраждалим громадянам”, – впевнений В’ячеслав Коломієць. 

Довідка

На сьогодні в Україні налічується 2 млн. 107 тис. громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 240 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 454 тис. потерпілих дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар